Sport Domaći nogomet

skupe noge

Dalićevi izabranici vrijede gotovo 400 milijuna eura, a jedan je igrač trostruko skuplji nego uoči Mundijala!

skupe noge

Izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak je objavio popis od 25 igrača na koje računa za sljedeće dvije utakmice, prijateljsku protiv Portugala 6. rujna, te prvo kolo Lige nacija protiv Španjolske u Elcheu 11. rujna. U odnosu na kadar koji se okitio srebrom na Svjetskom prvenstvu nema više Subašića, Mandžukića i Ćorluke koji su zaklopili svoju reprezentitavnu knjigu, s popisa je nažalost otpao i Ivan Strinić zbog problema sa srcem, dok je Duje Ćaleta-Car ustupljen mladoj reprezentaciji.

Osam je novih igrača na Dalićevu popisu, Karlo Letica, Matej Mitrović, Antonio Milić, Marko Rog, Mario Pašalić, Ivan Santini i Marko Livaja. Novi kadar po transfermarktu vrijedi nešto više od 390 milijuna eura, prosječno 15,6 po igraču.

Na početku Svjetskog prvenstva 23 igrača koji su bili u kadru, uključujući i Nikolu Kalinića vrijedilo je 365 milijuna eura, 15,8 po igraču, dok je završetkom natjecanja cijena igračima skočila, pa su na kraju prvenstva vrijedili 414 milijuna eura, u prosjeku 18 milijuna po igraču. Najveći porast zabilježio je Ante Rebić, uoči Rusije vrijedio je 10 milijuna eura, nakon nje 30, porast vrijednost zabilježili su još Domagoj Vida (sa 8 na 12 mil €), Josip Pivarić (sa 2 - na 3 mil €), Ivan Strinić (sa 4 na 5 mil €), Marcelo Brozović (sa 27 na 35 mil €), Ivan Perišić (sa 40 na 45 mil €), Andrej Kramarić (sa 27 na 35 mil €) i Mario Mandžukić (sa 18 na 20 mil €).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet