Sport Domaći nogomet

nisu krivi

Zašto je Rudeš domaćin Rijeci na Rujevici: Dinamo i Gorica nisu dali dozvolu da se utakmica igra na njihovima stadionima

nisu krivi

Nedjeljna prvenstvena utakmica 4. kola 1. HNL Rudeš - Rijeka trebala se odigrati u Zagrebu no radovi na postavljanju hibridne trave na stadionu u Kranjčevićevoj još nisu gotovi, pa će Rudeš biti domaćin Rijeci na njezinom stadionu na Rujevici.

Kako je došlo do toga da Rudeš bude domaćin Rijeci na Rujevici, zbog toga će triput gostovati u Rijeci, pojasnio je predsjednik Rudeša Ivan Knežević:

- Prvo smo kontaktirali Dinamo, a u razgovoru s potpredsjednikom Tomislavom Svetinom nam je obećano odgovoriti na našu zamolbu da budemo domaćini Rijeci na stadionu u Maksimiru. No na našu žalost nikakav službeni odgovor iz Dinama nismo dobili nakon čega smo se obratili Gorici s istom zamolbom. Predsjednik Gorice Nenad Čenko mi je rekao da su nam voljni izaći ususret. No, kao i iz Dinama tako ni iz Gorice nismo dobili služenu potvrdu pristanka. Povjerenik 1. HNL Josip Brezni nam je naredio da u najkraćem mogućem roku pronađemo stadion na kojem će Rudeš biti domaćin Rijeci. Nakon toga nije nam preostalo ništa drugo nego se obratiti Rijeci koja nam je izašla ususret s tim da će Rudeš biti domaćin Rijeci na Rujevici. Rijeka će snositi troškove organizacije utakmice, dok će Rudeš platiti troškove prijevoza na relaciji Zagreb - Rijeka i obrnuto. Zbog televizijskog prijenosa sustav nas je jednostavno prisilio na ovu soluciju, a to što će Rudeš biti domaćin Rijeci na Rujevici a ne u Zagrebu naš klub je najmanje kriv.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet