Sport Domaći nogomet

dinamo - osijek (20 sati)

Bjelica strepi od svojih: Osijek je postao ozbiljan klub

dinamo - osijek (20 sati)

Nakon upečatljivih europskih izdanja (tri pobjede i remis protiv Hapoela i Astane u kvalifikacijama za Ligu prvaka) pred nogometašima Dinama je (prvo) ozbiljno iskušenje i u HNL-u.

Gost Maksimira večeras (20 sati) je Osijek, klub u kojemu je aktualni trener ‘’modrih’’ Nenad Bjelica započeo nogometnu karijeru. 

- S razlogom možemo taj susret nazvati derbijem. Osijek je postao ozbiljan klub, raste u organizacijskom i igračkom smislu. Više nije primoran ‘’pod mus’’ prodavati igrače. Moj kolega Zekić ima dobro posloženu momčad, što pokazuju njihove igre i plasman na tablici (Osijek je prvi s maksimalnim brojem bodova – op.a.). Mislim da je Osijek bio kvalitetniji suparnik i u dvije utakmice protiv Glasgow Rangersa, no nažalost, nesretno je ispao – smatra Bjelica. 

Treneru Osijeka Zoranu Zekiću, Bjelica je udijelio nekoliko ‘’bombona’’...

- Znamo se još iz igračkih dana. Doduše, kratko smo dijelili svlačionicu 1992. prije nego sam otišao u Španjolsku. Smatram ga dobrim trenerom. Postigao je ono najbitnije za trenerski posao: momčad ga slijedi!

No, priprema za susret s Osijekom za Dinamovu momčad neće biti nimalo drugačija od ustaljenih normi.

- Za svakog se protivnika pripremamo nakon što jednog apsolviramo. Tako da o momčadi Young Boysa još ne razmišljamo. U petak ćemo na sastanku prezentirati 20-minutnu snimku o igri Osijeka. Ono bitno – odakle dolazi najveća opasnost igrači uglavnom znaju. Nema sumnje da je Henty od svih Osijekovih igrača u najboljoj formi.

- I Marić je dosegao visoku razinu. S Hajradinovićem sam imao problema i u Poljskoj. Bočkaj im je sjajan u prekidima... Ali, očekujem da će i moja momčad nastaviti s dosadašnjim igrama. Konkretno, priželjkujem vrhunsko zalaganje, disciplinu u igri, efikasnost i pobjedu!

‘Imam luksuz na svim pozicijama’

Bjelica je pomalo iznenadio odabirom vratara za susret s Astanom. Danijela Zagorca pretpostavio je reprezentativcu Dominiku Livakoviću. 

- Ne vidim problem. Njih dvojica predstavljaju zdravu konkurenciju jedan drugomu. Livaković će na novom reprezentativnom popisu vjerojatno biti drugi vratar. No, jednako tako i Zagorac zaslužuje respekt za dosadašnju formu.

- Drago mi je da imam ovakav luksus-problem, ali ne samo na vratarskoj već na svim drugim pozicijama u momčadi. Za susret s Osijekom vjerojatno će zbog ozljeda izostati Gojak i Budimir te Majer, koji će biti spreman nakon reprezentativne stanke za mjesec dana – ustvrdio je Bjelica. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet