Sport Domaći nogomet

Dnevnik Nove TV

Slaven Bilić: Modrić će prekinuti dominaciju Messija i Ronalda

Dnevnik Nove TV

Reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban javio se večeras iz Moskve, a za gosta je pored sebe imao bivšeg hrvatskog izbornika Hrvatske Slavena Bilića. On i Bilić u razgovoru su prošli nekoliko tema, između ostalog utakmicu s Engleskom, nadolazeću utakmicu protiv Francuske, Zlatka Dalića i Luku Modrića.

"Osjećam se kao i svi Hrvati. Žao mi je što nisam u Hrvatskoj, ali privilegija je biti u Rusiji. Svi moramo biti ponosni na ovo što su momci napravili", rekao je Bilić.

Kako je to izgledalo?

- Izgledalo mi je kao film koji ne započne dobro, ali ima savršeni završetak. Ono što smo govorili prije utakmice, Englezi su imali nekoliko stvari koje nas nisu trebale zabrinuti, ali smo trebali obratiti pažnju. Brzina, koja je možda i veća od Francuske, zatim mladost, koja može biti i problem ako se ne kontrolira i vodi kvalitetno od strane izbornika. Do naše utakmice bili su savršeno vođeni", rekao je Bilić, pa prokomentirao kakve su bile reakcije Gary Neville, Roy Keanea, Ryana Giggsa i ostali velikana s Otoka.
- Razočarani su, ali kažu da je Hrvatska zasluženo u finalu. Ako govore samo o jučerašnjoj utakmici, svi su mišljenja da nisu iskoristili to prvo poluvrijeme.

Jeste li se čuli s Dalićem?

- Ja Zlatka znam, ali ja ne volim smetati. Imam dvojicu igrača kojima pošaljem poruku, ali ja ne želim smetati.

Kako protiv Francuza?

- Oni su na papiru jaki favoriti. Nisu se ovoliko istrošili ni fizički ni psihički. Imali su dan viška odmora. To je već ozbiljna prednost, ali ne vjerujem da će fizička priprema odlučiti. 50-50 su šanse.

Može li Luka osvojiti Zlatnu loptu?

- Ja nisam subjektivan po tom pitanju. Ja sam objektivan, ali to govore i Englezi. I da ne osvojimo, Luka je zaslužio Zlatnu loptu, jer je on najkompletniji igrač na svijetu. Ako su mogli dati Cannavaru 2006. godine, onda će dati i Luki za ovu godinu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet