Sport Domaći nogomet

glas protivnika

Francuzi na tragu Engleza: sigurni su da naslov stiže u Pariz

glas protivnika

Nakon nove velike pobjede nad Englezima, čiji su se mediji danima bahatili i natjecali tko će više ocrniti Hrvatsku, dolazi finale Svjetskog prvenstva u kojemu ‘Vatrene’ čeka Francuska. Prošlo je dvadeset punih godina od Mundijala u Francuskoj kada smo u polufinalu izgubili od domaćina, a sada imamo veliku priliku revanširati se za taj poraz i postati prvaci svijeta.

Pa da vidimo što Francuzi očekuju od finala.

Bivši igrač Werdera Johan Micoud koji sada radi kao komentator za L`Equipe smatra da bi Francuska trebala stići do naslova.

- Odlično nam leži njihova igra. Talentirana su momčad, ali trebali smo doi do pobjede, njihov stil nam odgovara.

Kao veliku prednost Tricolora ‘Le Figaro’ vidi činjenicu da je Hrvatska odigrala 90 minuta više na prvenstvu, dok se ‘Le Monde’ uzda u statistiku koja ukazuje na to da Hrvatska nikada nije pobijedila Francusku. U pet dosadašnjih susreta dva puta smo remizirali, a tri puta su slavili naši protivnici u finalu.

Ipak, osim optimističnih najava, našli su i prostor pohvaliti Hrvatsku koja sa svojih malo više od četiri milijuna stanovnika pruža sjajne igre koje su je dovele do finala.

Sve u svemu, čeka nas napeto finale, a nadamo se da će se samouvjerenost obiti Francuzima o glavu, baš kao i o Englezima.

 

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet