Sport Domaći nogomet

lova do krova

Raste euforija, ali i zarada: polufinale HNS-u donijelo pravo malo bogatstvo

lova do krova

Kako raste euforija u hrvatskoj reprezentaciji i cijeloj zemlji uoči meča polufinala, tako raste i novčani iznos koji će pripasti Hrvatskom nogometnom savezu zahvaljujući rezultatima u Rusiji.

Pišemo o tome konstantno tijekom cijelog turnira, a sada imamo novi moment - prolaskom u polufinale Hrvatska je zaradila minimalno 23,5 milijuna dolara! A to je oko 148 milijuna kuna. Lova do krova.

Od toga je 8 milijuna dolara osigurano samo za plasman u Rusiju i još 1,5 milijun kao naknada za smještaj i troškove boravka i treninga u kampu u Rusiji. Dodatna četiri milijuna zarađena su za plasman u osminu finala i još četiri za četvrtfinale.

Ako „kockasti“ završe turnir kao četvrti u poretku, dakle ako izgube obje preostale utakmice u Rusiji, ukupan iznos zaustavit će se na spomenutih 23,5 milijuna dolara (računajući onih 1,5 milijuna dolara za smještaj i troškove).

Treće mjesto donijelo bi ukupno 25,5 milijuna dolara, poraz u finalu 29,5 milijuna, a naslov prvaka svijeta nestvarnih 39,5 milijuna dolara, odnosno oko 250 milijuna kuna! Pravo malo bogatstvo. 

Nagradni fond

Skupina: 8 milijuna dolara

Osmina finala: 12 milijuna dolara

Četvrtfinale: 16 milijuna dolara

Četvrto mjesto: 22 milijuna dolara

Treće mjesto: 24 milijuna dolara

Finalist: 28 milijuna dolara

Prvak: 38 milijuna dolara

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet