Sport Domaći nogomet

Častio sve okolo

Zadnje sekunde utakmice dočekao je iscijeđen: Ovo je još neki bolji Mandžukić. Pokušavam uvijek dati sve od sebe za momčad

Častio sve okolo

Rijetki su trenuci kada se Marija Mandžukića može vidjeti s osmijehom od uha do uha. Uostalom, poznati šaljivđija, bivši mu suigrač iz Juventusa Francuz Patrice Evra, zbog tog "mrgud" imidža ga je i prozvao "Mr. No good". Međutim, nakon velikog trijumfa protiv Rusije čak je i Mandžo otpustio sve kočnice, postao "Mr. Very good". A zadnje sekunde drugog produžetka dočekao je od umora na travnjaku, iscijeđen. Dao je sve od sebe. Nakon iscrpljujuće klupske sezone u redovima najvećeg talijanskog kluba i svjetsko prvenstvo se za hrvatskog napadača nastavilo u takvom ritmu.

- Znali smo da će biti teško. Očekivali smo takvu utakmicu. Što nas briga, sad smo u polufinalu! To smo i zaslužili svojim odnosom na terenu i igrom, borbenošću. Zasluženo – rekao je Mandžukić.

I napadač Juventusa priznao je kako je bilo dosta nervoze u dramatičnoj završnici. Opet.

- Uzelo mi je to života. Stomak me kidao. I poslije utakmice protiv Danske i tijekom ovog susreta. Bilo je nervoze, ali neka, nema veze. Bitno je da smo mi u polufinalu. Neka slavi cijela Hrvatska – poručio je Mandžukić koji je i sam zadovoljan svojim nastupima, ovaj put je upisao i asistenciju za Kramarića.

Govorilo se prije prvenstva da to nije onaj stari Mandžukić. I nije, slažem se. Ovo je još neki bolji Mandžukić. Pokušavam uvijek dati sve od sebe za momčad, što god mogu da učinim za Hrvatsku.

Ispali su favoriti, otvara vam se ždrijeb?

- Kada smo već došli do ovdje, normalno je da želimo otići do kraja! Vjerujte da ćemo dati za to i zadnju kap znoja. Ako na kraju u tome ne uspijemo nitko nam neće zamjeriti, ali budite uvjereni da smo spremni, da ćemo dati sve da dođemo tamo.

Samo su četiri dana između dvije utakmice.

- Oporavit ćemo se – poručio je Mandžukić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet