Sport Domaći nogomet

izgubljeni gaučosi

Gdjessi Messi: svjetski mediji preko naslovnica opjevali epsku pobjedu Hrvatske

izgubljeni gaučosi

Argentina plače, Argentina ponovno proživljava noćnu moru iz 2002... S odsutnim Messijem, koji je odigrao kriminalno, s trenerom koji stvari uspije učiniti još lošijima, s 11 izgubljenih duša, kojima se suprotstavila inteligentna Hrvatska, Argentina je upala u ambis zatvorenih očiju i eksplodirala”, glasi izvještaj argentinskog Clarina nakon poraza njihove selekcije.

Očekivanja argentinske javnosti od ovog SP-a bila su ogromna. Ne toliko od cijele Argentine, koliko od najboljeg na svijetu - Lionel Messi “potrgao je vlastiti poster”, pišu tamošnji mediji. Ako je i bilo nedoumica, barem kod onog dijela argentinskih navijača koji su Messija stavljali ispred Maradone, ovim porazom jezičac vage dobrano je prevagnuo na stranu velikog Diega.

Slično su - defetistički, depresivno i cinično, svjetski mediji opjevali poraz Argentine. Nitko nije bio aboliran, najgore su prošli kapetan i najbolji igrač Messi, izbornik Sampaoli te vratar Caballero. Glavna priča je, naravno, Messi. Njegova blijeda igra, nedostojna ponajboljeg igrača planeta, dočekana je na volej.

- Argentina na rubu potonuća, Rebić potpalio Hrvatsku pobjedu - piše ugledni Guardian.

Britanci u nastavku hvale igru Hrvatske, a posebno ih je očarao Modrićev pogodak.

- Deset minuta prije kraja, Modrić je uštopao jednu loptu na 25 metara od gola, izvagao je Otamendija, izbacio ga iz ravnoteže i odapeo sjajan udarac u Caballerov gol. Do kraja utakmice Rakitić je završio kontru Hrvatske - piše Guardian.

BBC je također podcrtao “odsutnog Messija” i “tragikomičnu pogrešku Caballera”, kao razloge argentinskog podbačaja. U tekstu stoji da je u večeri, u kojoj je trebao biti najbolji, kada su očekivanja bila najveća, Messi zakazao.

- Niti Higuain, niti Dybala nisu pomogli Argentini. Za Messija, kapetana i izvanserijskog igrača na klupskoj razini, ovo je bilo još jedno mračno poglavlje u njegovoj razočaravajućoj reprezentativnoj utakmici - piše BBC-jev Patrick Jennings.

Španjolska Marca, neslužbeni fanzin madridskog Reala, nahvalila je “Španjolce” Rakitića i Modrića, dodavši, da je potonji “u potpunosti zasjenio zvijezdu Barcelone Messija maestralnom partijom”.

La Gazzetta dello Sport je na naslovnicu stavila Messijev neuspjeh uz sljedeći naslov i podnaslov: "Loš Messi - Hrvati osramotili Lea, Argentina pred ispadanjem". Internetsko izadnje Gazzette poentiralo je sjajnom paralelom - “Hrvatska je pobijedila i prošla dalje u osminu finala hrabro, snažno i beskompromisno. Luka Modrić i Ivan Rakitić su veznjaci kakve Argentina sanja”.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet