Sport Domaći nogomet

AJME

Izbornik Nigerije novinaru Slobodne: Potući ćemo se s Hrvatima!

AJME

Iskusni njemački stručnjak Gernot Rohr koji je svojedobno odveo Bordeaux 1996. godine do finala tadašnjeg kupa UEFA s tada malo poznatim momkom paklenog driblinga, sliškovićevskih dalekometnih golova i asistencija, ali i sličnog nepredvidljivog karaktera imena Zinedine Zidane, stoji Hrvatskoj na putu prema drugom krugu SP-a. Afričku tehniku i razigranost Rohr pokušava nadograditi disciplinom.

- Autsajderi smo, mi smo 47. momčad svijeta na FIFA-inoj rang ljestvici, ali imamo svoje šanse da napravimo dobar rezultat. Želimo napredovati, proći dalje. Možda smo i najmlađa momčad na turniru. Ovo SP nam možda dolazi malo rano, naša momčad će biti u najzrelijim igračkim godinama za četiri godine, ali ovdje smo došli napraviti iskorak, učiti i pokušati pobijediti u ponekom susretu – tvrdi Rohr.

A Hrvatska?

- Ima fantastične igrače koji igraju u najboljim svjetskim klubovima, koji nastupaju u finalu Lige prvaka. Naših igrača tu nije bilo. Mi nemamo velikih zvijezda kao Hrvatska, igrača koje je Nigerija imala devedesetih godina kao što su bili Kanu, Okocha..., ali igramo kao kolektiv. Divimo se Hrvatskoj, ali ne igramo s njima da bismo ih gledali nego da bismo se s njima "potukli". Mi smo autsajderi, tako se i postavljamo, ponizno, ali ne odustajemo – naglasio je Rohr.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet