Sport Domaći nogomet

UEFA oduševljena stadionom u Dugopolju

Novoizgrađeni stadion “Hrvatski vitezovi” u Dugopolju jučer je posjetila visoka delegacija UEFA-e za licenciranje stadiona koju su predvodili Nizozemac Cees de Bruin te Gruzijac David Petrashvili.

S njima je bila i Ivančica Sudac, voditeljica Odjela za licenciranje HNS-a i članica UEFA-ine Komisije za licenciranje stadiona.

Nakon obilaska stadiona, zajednička izjava bila je da je to pravi desert na ono što su vidjeli u Hrvatskoj među terenima koji odgovaraju UEFA-inim stadionima.

- Ovo što smo vidjeli u malom Dugopolju je zaista izvanredno, iznenađujuće i radosni smo što Hrvatska ovo ima. Kojom srećom da je ovakvih stadiona više - prenijela je razmišljanje UEFA-ine delegacije Ivančica Sudac.

- I ja sam, ali i moji suradnici, kao i svi Dugopoljci, ponosna i zadovoljan ovim kompleksom u koji je utrošeno više od 70 milijuna kuna i koji je dobio sve dozvole. I današnje priznanje UEFA-ine komisije samo je još jedna potvrda da smo radili ispravno i po svim europskim standardima, pa mogu s ponosom kazati da već za nekoliko dana na stadionu Hrvatskih vitezova može igrati bilo koji europski nogometni klub.

- Kada se k tome pridoda da će u kompleksu stadiona niknuti bazeni, hotel kao i teretane i ostali sadržaji, onda možemo kazati da je Dugopolje, a samim tim i cijeli splitski bazen, dobio jedan reprezentativni sportski kompleks - riječi su načelnika općine Dugopolje Zlatka Ževrnje.

Službena licencija UEFA-e stići će u Dugopolje za nekoliko dana.

B. ĆOSIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet