Sport Domaći nogomet

OKOVI SOKOLOVI

Beusan šokiran: 'Ovo u Srbiji je jezivo, ne možeš zbog sudačke greške u zatvor!'

OKOVI SOKOLOVI

Evo kako je Mateo Beusan, naše slavno Oko sokolovo, komentirao skandal suđenja u Srbiji:

- Doista nema govora o kontaktu, moglo mu se pričiniti jedino da je lopta udarila u ruku obrambenog igrača Radničkog, ali i to se teško bilo zabuniti, jer je lopta bila nisko upućena, odskočila je kraj noge ili kroz noge. Međutim, da zbog toga bude priveden, to je nečuveno, pa nije to ni tolika najveća greška koja se dogodila. Zar nije ne tako davno u Dugopolju postignut gol, a da ga baš nitko nije vidio?! To je veća greška. Da vas podsjetim kako su Nijemci jednom ponavljali meč Bayern – Nuernberg jer nisu vidjeli da je lopta ušla u gol s vanjske strane, pa ajmo sve iznova, a FIFA ih opomenula, kako to mislite i nije im dala za pravo što su meč ponovili. Da im drugi put nešto slično ne pada na pamet.

- Ne možeš u zatvor zbog greške, pa ma kakva ona bila. Meni se čini da je očito policija nešto uhvatila, nekoga u nekakvim razgovorima. Sigurno imaju neku osnovanu sumnju da se nešto čudno radilo. Nešto se zna i nešto se kuhalo oko toga. Represijski aparat je učinio nešto mimo sporta i tu FIFA neće moći ništa. Vidjet ćete, ustanovit će se zašto su oni njega odveli u zatvor. U suprotnom, to ne bi bilo samo čudno nego i jezivo.

Beusan je dodao i ovo, objašnjava nam:

- Nisam ja prekoračio ovlasti ako sam donio odluku za nešto što sam ja tako vidio. Znate kako piše u propozicijama: sudac nije odgovoran ni za kakvu štetu koja nastane bilo kojem klubu koja se dogodi kao posljedica njegove odluke, ako je ona ista u duhu fair-playa i pravila nogometne igre.

Dobro, ali gdje je ovdje fair-play u slučaju Obradovića?

- Jedno je pogriješiti, a drugo namjerno pogriješiti. Policija ga sad ispituje je li namjerno pogriješio. To je jedino važno.

Složili smo se: VAR bi i u ovom slučaju bio ljekovit, ne bi mogao tako griješiti, a mi bismo dodali VAR-ati.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet