Sport Domaći nogomet

Ambasador FIFA

Domaćin 'sedmoj sili': bivši vratar Hajduka i reprezentacije Hrvatske predstavio Nižnji Novgorod

Ambasador FIFA

Stipe Pletikosa posjetio je Nižnji Novgorod, ruski grad u kojem će Hrvatska 21. lipnja igrati najzvučniji ogled skupine D Svjetskog prvenstva protiv Argentine. Kao jedan od FIFA-inih nogometnih legendi, Pletikosa je u sklopu programa predstavljanja gradova domaćina "World Cup Football Park" bio gost, no ujedno i domaćin sedmoj sili u Nižnji Novgorodu. Pletikosa je veliki dio karijere igrao u Rusiji, u Spartaku iz Moskve i Rostovu.

Uvijek sam Rusiju smatrao drugim domom, ovdje sam proveo sedam i pol predivnih godina. Oduševljen sam zemljom i ljudima. Uvjeren sam da bi ovo moglo biti jedno od najboljih prvenstava u povijesti – rekao je Pletikosa, a prenosi FIFA-a.

Bivši vratar Hajduka i reprezentacije Hrvatske našao se tako u izabranom društvu legendi koje su predstavljale ostale gradove domaćine i stadione. Prije Pletikose te su slatke zadaće imali Nuno Gomes (Portugal), Eidur Gudjohnsen (Island), Sol Campbell (Engleska), Peter Schmeichel (Danska), Ivan Cordoba (Kolumbija), Marcel Desailly (Francuska) and Michel Salgado (Španjolska) koji su predstavljali Soči, Rostov, Volgograd, Saransk, Samaru, Ekaterinburg i Kazan.

Svi hrvatski navijači očekuju da reprezentacija prođe skupinu. Teško je predvidjeti što se potom može dogoditi, ovisit će o protivnicima u nokaut fazi. Imamo momčad koja može mnogo, najbolju posljednjih godina, igrače koji igraju u vrhunskim klubovima. Prvi susret protiv Nigerije bit će ključan. Vjerujem u naše igrače i izbornika, da ćemo se plasirati u drugi krug te da možemo daleko – kazao je Pletikosa, a prenosi FIFA.

Prema FIFA-i dosad je oko šest tisuća hrvatskih navijača kupilo ulaznice.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet