Sport Domaći nogomet

Demoni prosvjedovali

Bliski susreti s policijom: igrač Istre uhićen pod sumnjom da je napao službenu osobu

Demoni prosvjedovali

Nakon što su u petak navečer nogometaši Istre 1961 i Cibalije odigrali svoj susret, završen bez golova, skupina navijača Demona, njih 30-ak, u grupi je otišla ulicama centra grada do Foruma.

Tamo, ispred Gradske palače, istaknuli su svoje nezadovoljstvo stanjem u Istri 1961, odnosno nerješavanjem problema koji egzistencijalno opterećuju pulskog prvoligaša - javljaju Sportske novosti.

Uz dimne kutije, baklje i petarde Demone je pratila policija, s kojom je do bliskog susreta došlo u Istarskoj ulici. Radi se o strogom centru Pule, gdje su, kako izvještava Glas Istre, policajci naredili Demonima da se zaustave.

No, oni su nastavili svoj hod i kada su se približili policiji, ona je reagirala. Jedan od aktera prosvjeda bio je i nogometaš Istre 1961 Ivan Zgrablić, tom je tom je listu potvrdio odvjetnik Matija Miloš, njegov branitelj.

Zgrablić je inače poznat kao pripadnik pulske navijačke skupine Demoni. Neslužbeno, kad se grupa navijača nije zaustavila po zahtjevu policije, jedan od policajaca je u jednom trenu u neposrednom kontaktu htio blokirati Zgrablića i potom je došlo do naguravanja.

Kakva je bila dinamika toga saznat će se na današnjoj press konferenciji policije. No, ubrzo nakon intervencije policajaca Zgrablić je uhićen i odveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje pod sumnjom da je napao službenu osobu. Kako saznajemo, u nedjelju ujutro pulski je nogometaš pušten…

Nimalo ugodna situacija, kako za igrača, tako i za Istru 1961, koja se već mjesecima bori za egzistenciju i izbjegavanje stečaja, odnosno da bi na terenu koliko toliko uspijevala održavati nadu u ostanak.

Upravo iz razloga da doprinese spašavanju kluba u kojem je ponikao, a nakon što je četiri i pol godine bio član vinkovačke Cibalije, Zgrablić se u siječnju vratio u Pulu.

U prve tri utakmice, protiv Rijeke, Lokomotive i Cibalije, nastupio je u svih 270 minuta. Protiv Cibalije je bio i jedan od najboljih pojedinaca u redovima domaće momčadi…

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet