Sport Domaći nogomet

Finale Kupa UEFA: Torcida će u Istanbulu nagovarati Srnu da se vrati u Hajduk

Torcida poziva Srnu u Hajduk

Charter avion kojeg je Darijo Srna unajmio kako bi 85 članova obitejli i prijatelja odveo u Istanbul snimljen je u splitskoj zračnoj luci. Vesela ekipa večeras će uživati u finalnoj utakmici Kupa UEFA, nakon čega slijedi povratak u Hrvatsku. Pažnju plijeni i transparent kojeg su ponijeli Srnini prijatelji "Srna beštijo vrati nam se, Torcida Split".

Kako saznajemo, Srna je samo za trošak povratnog leta avionom kompanije Dubrovnik Airline platio minimalno 25 tisuća eura. No ukoliko večeras kao kapetan svog Šahtara podigne još jedan pokal, gazda Ahmetov sigurno će biti široke ruke.

psd


U 38. izdanju Kupa UEFA-e do kraja su stigli ukrajinski Šahtar i njemački Werder. Klub iz Donjecka prvi je put u finalu nekog europskog natjecanja dočim Werder u vitrinama čuva trofej Kupa pobjednika kupova iz sezone 1991/92.

Kapetan ukrajinskog Šahtara Darijo Srna osmi je hrvatski nogometaš koji će (od 1991.) nastupiti u finalu Kupa UEFA-e.

Prije njega u završnici najmasovnijeg nogometnog natjecanja nastupili su Damir Mužek, Nikola Jurčević, Robert Jarni, Mario Stanić, Davor Šuker, Ivica Olić i Ivica Križanac.

Samo su trojica osvojila trofej (Stanić, Olić, Križanac), a nijedan hrvatski igrač nije bio strijelcem u finalnom susretu. Šuker (tada igrač Arsenala) je u Kopenhagenu 2000. protiv Galatasaraya promašio jedanaesterac u pripetavanju.

Prvi hrvatski nogometaš (od 1991.) koji je nastupio u finalu Kupa UEFA-e bio je Damir Mužek. Zanimljivo, prije transfera u Austriju Salzburg Mužek u Hrvatskoj nogometnoj ligi nije imao osobitu karijeru, igrao je u Španskom, Vrapču, Trešnjevci i Interu, dočim je u Dinamu i Zagrebu uglavnom bio - epizodist.

I veznjak Werdera iz Bremena Jurica Vranješ mogao bi se uvrstiti među hrvatske nogometaše koji su doživjeli čast igranja u završnici nekog europskog kupa.

Bivši hrvatski reprezentativac međutim ove sezone nije bio među standardnijim igračima (doduše u posljednje četiri utakmice Werdera Vranješ je nastupio u tri).

Sveukupno, Vranješ ima 14 nastupa u Bundesligi ove sezone, ali samo je dva susreta odigrao '’u komadu’. U natjecanju Kupa UEFA-e Vranješ nije do sada odigrao niti minute.

U finalnom susretu Kupa UEFA-e igrao je i Mark Viduka, Australac hrvatskih korijena i nekadašnji nogometaš Croatije. Njegov Middlesborough je 2006. izgubio od Seville u Eindhovenu 4:0.

mladen bariša

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last