Sport Domaći nogomet

Jasna poruka

Premijer Plenković se obrušio na HNS: Statut je začahuren! U razdoblju koje je pred nama HNS ćemo morati prozračiti

Jasna poruka

Izborna Skupština HNS-a na rasporedu je u petak u podne u zagrebačkom hotelu Sheraton. Davor Šuker jedini je kandidat za predsjednika, a dan uoči odluke na stanje u HNS-u osvrnuo se i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

"Statut HNS-a možda i jest po zakonu, ali je začahuren kada je riječ o mogućnostima kandidature. Praktički se skupljanjem potpisa na razini županijskih saveza može onemogućiti kandidatura jednog ili više kandidata, što se u konačnici i dogodilo. Ja ne mislim da je to osobito zdravo, pogotovo kad se pokazalo da je bilo i više kandidata. Ja mislim da bi jedna pluralistička kandidatura za HNS bila zdrava, no očito u ovom trenutku nisu bili sazrjeli uvjeti za tako nešto. No, vjerujem da će se morati 'prozračiti' HNS u razdoblju koje je pred nama, što naravno ne znači da ne želimo reprezentaciji uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji", rekao je Plenković čije riječi prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, umjesto 59 delegata, koliki je puni saziv 'nogometnog parlamenta', vjerodajnice ima njih 56. Zašto? Nogometni savez Istarske županije te Nogometno središte Split toliko su se podijelili da nisu izabrali svoje ljude. Nitko nije imao većinu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet