Sport Domaći nogomet

Član boarda

Postao arbitar FIFA-e: splitski odvjetnik dobio veliko priznanje

Član boarda

Splitski odvjetnik i stručnjak za poslove u nogometu Tomislav Kasalo, postao je FIFA arbitar. Ne na terenu, igralištu, da nas ne shvatite pogrešno, nego za velikim zelenim ovalnim stolom!

Jedan je od samo 27 članova velikog Boarda, tzv. Komisije za rješavanje sporova pri kancelariji FIFA. Odnosi igrač – klub, što je u nadležnosti FIFA, Kasalo će na tim sjednicama raspravljati o pojedinim slučajevima.

To je veliko priznanje splitskom odvjetniku koji je i Hajduku blizak, jedini je iz jugoistočne Europe, a među tim arbitrima u Komisiji su i funkcioneri primjerice Barcelone, Zenita, skupa ECA (udruženje profi-klubova), Fifpro-a (svjetski sindikat igrača) itd.

Kasalo (34) je inače bio junior Hajduka, ali to nije danas važno, jer brzo se prebacio u odvjetničke vode i danas je jedan od Hajdukovih odvjetnika, zaslužan primjerice za sastavljanje žalbe koja je nedavno rezultirala pomilovanjem "bijelih". Naime, radi se o kazni s utakmice iz Dugopolja protiv Levskog, kad je UEFA kaznila Hajduka zatvaranjem gledališta, ali se Hajduk ipak odupro i nakon Kasalove žalbe ishodio pomilovanje pa se protiv Brondbyja ipak igralo s publikom.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet