Sport Domaći nogomet

Presudio mu loš niz

Odveo ih do finala Kupa: igračima Slavena je digao vrijednost, ali su mu na kraju okrenuli leđa

Presudio mu loš niz

Dva puta u par dana sastajala se Uprava Slavena Belupa potkraj listopada kako bi raspravljala o sudbini tadašnjeg trenera Željka Kopića. Na kraju je donesena jednoglasna odluka o njegovoj smjeni, Kopić nije izdržao negativan niz od devet prvenstvenih utakmica bez pobjede iako je sezonu ranije imao veliku podršku Uprave kad je također zaredao s dva velika niza bez pobjede, od devet i 11 prvenstvenih utakmica.

- Bili smo strpljivi u nekoliko navrata, ali sad smo došli do situacije u kojoj nitko ne može biti zadovoljan. Zahvalni smo Željku jer je napravio puno, igrao finale Kupa i afirmirao mlade igrače, ali dogodi se ponekad i određeno zasićenje. Kao Uprava smo preuzeli odgovornost i donijeli takvu odluku - rekao je tada predsjednik Slavena Belupa Hrvoje Kolarić.

Kopić je u Slavenu bio od ljeta 2015. godine te je izdržao najdulje od svih trenera Farmaceuta u Prvoj ligi, dakle u posljednjih 20 godina. Odmah u prvoj sezoni plasirao se u finale Kupa gdje je bio nadomak senzacije protiv Dinama, a stvorio je igru koja je povećala vrijednost igrača, te je afirmirao mlade.

Tako su neki pronašli unosnije angažmane nakon isteka ugovora (Ozobić), a neki su transferirani (Ejupi, Jambor...), čime je klub stabilizirao tešku financijsku situaciju. U prvenstvu je dvaput osvajao sedmo mjesto, bez stresa borbe za opstanak. Bili su to krediti koji su Kopiću jamčili mir u drugoj, ali ne i u trećoj sezoni, iako je opet ostao bez nekolicine najboljih igrača među kojima je bio i prvi strijelac Heber.

Procijenili su u Upravi da je ovaj put bolje promijeniti trenera, a u kuloarima su se pojavile i tvrdnje da je Kopiću dio igrača okrenuo leđa.

- Atmosfera je dobra, osmijeh je opet na licima - govorio je veznjak Dinko Trebotić par dana nakon dolaska novog trenera Tomislava Ivkovića.

Osječki stručnjak sa zagrebačkom adresom od Slavena se rastao mirno, a sad mu je takav rasplet situacije donio najveći posao u dosadašnjoj karijeri, angažman u Hajduku.

- Zahvaljujem Kopiću i njegovim pomoćnicima Bašiću i Golemu. Mislim da je suradnja u ove dvije i pol godine bila stvarno dobra. Zahvaljujem na svemu što su napravili, rad u Slavenu digli su na višu razinu u odnosu na ono što se radilo prije. Međutim, rezultati su presudili - objasnio je razloge otkaza Kopiću direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet