Sport Domaći nogomet

'Repka' s okusom soli

Dalićev potez nije ostao nezabilježen, ali u povratku Dalmatinaca ima i splet okolnosti

'Repka' s okusom soli

Dal’ vam je palo sve to na pamet kad ste vidjeli da s klupe u pobjedu protiv Grčke ulaze Ante Rebić, Mario Pašalić, te Nikola Vlašić čak, na svome (pravom) debiju...

Kao dodatni dašak Hajduka, nadasve Dalmacije.

Gledamo i trljamo oči, gotovo da ne vjerujemo: vratio je Strinića, Kalinić je postao prvi špic, Perišić obavezno, nezaobilazna su tri Zadranina ovako i onako Modrić, Subašić, Vrsaljko, a kad su zamjene uz aut-crtu, u igru ulaze Rebić, Pašalić i – Vlašić?! Fali još Srna...

Vaš reporter nije nužno lokal-patriot, niti pati od kampanilizma, dapače, globalizam nam je bliži.

Međutim, potez Dalića nije ostao nezabilježen, netko reče vratio je ravnopravnost u “repku”, da opet bude Hrvatska, a ne privatni leno.

Drugi par postol’

Ovo je reprezentacija s okusom soli i odmah je tako i zaigrala: dala je soli i papra, neka se Grčka krčka.

Ima i drugi par cipela, zar vam se ne čini da je mnogo toga bilo i do nogometaša, da su igrači Anti Čačiću prethodno okrenuli leđa, gotovo ga bojkotirali?

Međutim, to ne umanjuje dosege Zlatka Dalića koji je kao kralj Mida sve svojim dodirom – pozlatio. U skladu sa svojim imenom.

S okusom mora, s okusom soli, pjevao bi pokojni Arsen prepjev šansone koju je davno lansirao Gino Paoli.

Čačić bi na lijevom beku držao Pivarića (jer se Strinića odrekao nakon Eura u Francuskoj), s klupe bi ulazio Rog...

Ima tu i splet okolnosti, odnosno – Split okolnosti, da se poigramo: ozlijeđeni su Badelj i Kovačić, nije mogao Mandžukić... Ni Jedvaj. Nema ni Pjace već šest mjeseci. Ćorić i Halilović bi se tu vrtili. Sad ih nema. Sve su to dobri igrači, ali su nekim drugima vrata bila sasvim pritvorena...  

Danas, kako god okrenuli, Hajdukov junior Dalić vratio je (i) hajdučki/dalmatinski štih bez krzmanja; vidi se po alternacijama, jer prije se nije moglo dogoditi da se jedan Pašalić toliko približi reprezentaciji, splitovca (i nesuđenog juniora “bijelih”) Rebića doduše je volio Niko Kovač, ali je Čačić forsirao Čopa; naposljetku toliko se lamentiralo kad će konačno debitirati Nikola Vlašić, jer Niksi to nedvojbeno zaslužuje, a što je bilo ostavljeno za daleku i neizvjesnu budućnost.

Vlašić postigao cijenu a da nije ni primirisao

Vlašić je dosegao 10 milijuna eura transfera u Everton, a da nije ni primirisao A selekciji?!

I sad puf, s Dalićem je sve to prirodno, evo i Vlašića desetak zasluženih minuta u “repki”!

Ima ih, iz krugova važnih ljudi bliskih upravljačkoj strukturi Hajduka, koji zamjeraju Zlatku Daliću što je pristao biti vojnik zemljaka Livnjaka Davora Šukera i ovog, trenutačnog HNS-a, da ne kažemo Zdravka Mamića. I da je s tim potezom zatvorio sebi vrata da u perspektivi postane trener Hajduka. 

Međutim, unio je Dalić svjež vjetar u “repku”, raspuhao ustajalost, možda je to jugo, odakle puše, ali više je to svježa bura štoje pomela lišće i donijela svježinu iz Dalmacije.

Zadnje nam je na pameti da se nedajbože dijelimo, ali zar niste i vi pomislili da su s Dalićem zapuhali neki novi, pravedniji vjetrovi?!

S okusom mora, s okusom soli...  ∙

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet