Sport Domaći nogomet

halo, atena

Hajdukovac iz Grčke upozorava: Njihov fanatizam i ponos su čudesni

 halo, atena

Čim je Hrvatska izvukla Grčku, u mobitelu Hrvoja Milića nastala je “prepirka“ s njegovim suigračima iz Olympiacosa. Grčkim reprezentativcima, njima trojicom – Fortounisom, vratarom Kapinom i veznjakom Tachtsidisom.
- Grčka će proći!
- E, neće nego Hrvatska!

Tako nekako zamišljamo te razgovore. Nije Hrvoju lako. On sam protiv njih trojice. I svatko gura svoj optimizam.

- Čuo sam se s njima trojicom preko poruka. Nedavno kad se otvorila mogućnost da igraju Grčka i Hrvatska, nismo se mogli složiti oko toga tko bi prošao, a ne možemo ni danas! – kaže nam Milić koji je ovog ljeta u najtrofejniji grčki klub stigao iz Fiorentine.

Milić ističe kako je posebno opasan taj Kostas Fortounis, momak koji je baš prije dva dana proslavio 25. rođendan.

- On je najkreativniji igrač reprezentacije, polušpic. Naravno da je uvjeren u prolaz Grčke. Odličan je iz prekida, slobodnih udaraca i kornera, a baš su to najjači aduti Grčke.

Grci su svjesni da je ždrijeb težak i Hrvatskoj davaju blagu prednost. Nadaju se što boljem rezultatu u Zagrebu jer nade polažu u revanš kada će im vjetar u leđa biti pune tribine stadiona u Pireju.

- Protiv jačih suparnika oni igru svode na kontranapade i u tim utakmicama nikad ne bude puno golova. Mislim da će i u Zagrebu igrati na 0:0, to bi ih zadovoljilo uoči uzvrata. Opet se u Grčkoj mašta o onim starim dostignućima. Njihov fanatizam i ponos su čudesni, cijela će nacija biti uz igrače – smatra Milić, bivši igrač Hajduka.

Revanš se igra upravo na stadionu Olympiacosa, Karaiskakis, pa Milić iz prve ruke može svjedočiti o atmosferi koja čeka Hrvate.

- Čeka ih 35 tisuća užarenih fanatika, ali naši su igrači već navikli na takvu vruću atmosferu. Ako se ne varam, prije šest godina smo igrali zadnju utakmicu kvalifikacija i izgubili 2:0 (op.p. u Pireju), tada smo imali iste stožerne igrače kao danas pa će oni znati pripremiti one mlađe. Bit će teško, u ovoj fazi nema laganog ždrijeba, ali siguran sam da atmosfera neće negativno utjecati na nas.

Hoćete li biti na tribini ako ne budete u krugu reprezentativaca?

- Naravno da bih volio biti u reprezentaciji, tko ne bi, ali ako ne budem, svakako dolazim na stadion podržati naše igrače – rekao je za kraj Milić koji se s Fortounisom i društvom priprema za veliki derbi s PAOK-om ove nedjelje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet