Sport Domaći nogomet

Otvorio dušu

Progovorio protjerani izbornik: Dalić je s njima bio dva-tri dana, a činjenica je da su ti igrači odabrani s moje strane

Otvorio dušu

Bivši izbornik Ante Čačić u prvom razgovoru nakon svoje smjene nije djelovao razočarano, bio je sretan zbog važnog trijumfa reprezentacije u Kijevu. Iako je netko možda očekivao da će biti snužden, razočaran zbog smjene, djelovao je kao sretan čovjek, ozarena lica. Veli da je uživao kad je gledao utakmicu u Kijevu, da je nazdravio pobjednicima, pišu Sportske novosti.

- Presretan sam zbog uspjeha reprezentacije i pobjede u Kijevu! Najvažnije je da je Hrvatska na putu prema Rusiji. To je ono što me posebno čini sretnim. S druge strane sam nesretan jer vidim da su mnogi priželjkivali neki sasvim drugi ishod - kazao je Čačić.

Vaš nasljednik Zlatko Dalić napravio je promjene u reprezentaciji koje nisu bile dio vaše strategije, vaše vizije. Kako biste ih prokomentirali?

- Ne bih sad to analizirao. Ne može se to tako na brzinu analizirati. Konačno, Dalić je s njima bio dva-tri dana. Činjenica jest da su ti igrači selektirani s moje strane, da smo bili na okupljanju prije ove dvije utakmice s Finskom i Ukrajinom. Zlatko Dalić ih je na najbolji mogući način uklopio u ovu utakmicu, zaista mu od sveg srca čestitam na rezultatu.

Jasno, morali smo pitati bivšeg izbornika je li mu jako žao što je smijenjen, što on neće imati priliku voditi reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama?

- Žao mi je što s reprezentacijom neću otići na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Normalno da mi je žao. Ali su okolnosti otišle na stranu na koju su otišle. Naravno, bit ću i dalje, kao što sam uvijek bio uz Hrvatsku, svim srcem i dušom. Ali još bih nešto želio naglasiti. Posebno sam sretan zbog igrača, ova reprezentacija je zaista primjer jednog pravog, velikog zajedništva. Držali smo ga ove dvije godine dok sam bio tamo, a dobro znamo na koje sve načine nas se pokušalo destabilizirati. Igrači su sve izdržali, kapa im do poda - rekao je za Sportske novosti bivši izbornik.

Koliko je pomogao dolazak Darija Srne u posjet reprezentaciji u Kijevu?

- Pa ja sam Darija zvao i prije! Stalno sam s njim bio u kontaktu. Ali još bih nešto želio istaknuti. Čestitke svim momcima, našem dvostrukom strijelcu Kramariću, Modriću i svim ostalima, ali kazat ću nešto što je možda promaklo. Svi naši momci igrali su s mnogo strasti, s velikom voljom, ali krucijalan je bio Milan Badelj u kontroli igre. Miki je držao stabilnost u igri, on je bio jedan od bitnih čimbenika dobre igre. Mnogo nam je nedostajao protiv Finske na Rujevici.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet