Sport Domaći nogomet

ZAPETLJANO DO KRAJA

Možemo izravno u Rusiju, ali jednako tako i ispasti: evo važnih činjenica koje se večeras moraju pratiti po skupinama

ZAPETLJANO DO KRAJA

Velika većina stvari vezanih za ove kvalifikacije su jasne, mnoge matematike izračunate i sada je sve to samo potrebno pretočiti na travnjak.

Ove dvije večeri su mirne uz domaćina Rusiju još za Belgiju, Englesku, Njemačku, Poljsku i Španjolsku koje su se već plasirale na Svjetsko prvenstvo.

Večeras izravan plasman, matematički, mogu osigurati Hrvatska, Francuska, Island, Irska, Portugal, Srbija, Švedska, Švicarska, Ukrajina i Wales. Mogu, ali ne sve, netko će biti i razočaran na kraju ove večeri, no matematika jasno kaže da su ovo moguće opcije.

Najmanje drugi sa osiguranim dodatnim kvalifikacijama su Francuska, Island, Portugal, Srbija i Švicarska. Mjesto u doigravanju mogu još potvrditi Danska, Italija i Sjeverna Irska koje ulaskom u kvalifikacije ne bi bile najslabije drugoplasirane.

Iz “trećeg reda” u do runde doigravanja mogu se probiti večeras još BiH, Grčka, Nizozemska i Slovačka.

Gledajući po večerašnjim skupina to izgleda ovako:

C-skupina: Njemačka je sigurna, Sjeverna Irska je u dodatnim kvalifikacijama

E-skupina: Poljska je sigurna, Danska je u dodatnim kvalifikacijama

F-skupina: Engleska se plasirala, Slovačka čeka rasplet zbog mogućnosti da bude najgora druga reprezentacija

D-skupina: Srbija je najmanje druga, Wales i Irska raspliću poredak, Wales može biti prvi u skupini ukoliko Srbija ne pobijedi, Irska je u čekaonici, pobjedom može biti druga i čekati rasplet oko najslabijeg u tom rangu

G-skupina: Španjolska se kvalificirala, Italija je u dodatnim kvalifikacijama

I-skupina: Island je najmanje drugi, pobjedom je izravno plasiran na SP, Hrvatska i Ukrajini mogu biti prvi ukoliko Island ne pobijedi Kosovo, Ukrajini je potrebna pobjeda od dva gola razlike, Ukrajini i Hrvatskoj potrebna pobjeda kako bi ostali drugi i izbjegli mogućnost da budu najslabije drugoplasirane reprezentacije

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet