Sport Domaći nogomet

Komentar debakla

Nemojmo se zavaravati, Ante Čačić nije odgovoran za loše rezultate reprezentacije. On, jadan, jednostavno ne zna bolje. Hrvatska će ozdraviti tek kad odu stvarni krivci

Komentar debakla

Najlakše je biti general poslije bitke. I smijeniti Antu Čačića nakon još jednog u nizu loših rezultata. Jer sada je svakom jasno da aktualni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije to nikada nije trebao postati.

Mali broj novinara pokušao je u zadnjih dvije godine ukazati na tu činjenicu, ali dok su rezultati bili dobri, kritike nisu padale na plodno tlo. I onda nekoliko golova u posljednjim minutama promijeni sve. Gol u 90. minuti na Islandu i u istoj minuti na Rujevici protiv Finske. A sve je moglo biti drukčije. Da su Vatreni izdržali još samo jedan ili dva naleta Islanda ili Finske sada bi se slavio prolazak u Rusiju.

A činjenica je da bi jedina razlika bila broj bodova. I dok je rezultat bio dobar, Ante Čačić nije bio kapacitet da vozi bolid Formule 1. Jer mu i bicikl zadaje poteškoće. Najlakše bi sada bilo šamarati mrtvog magarca i zazivati njegovu smjenu. To rade kukavice. Uostalom, Čačić je na taj način i došao na klupu. Da se sakrije nerad Saveza smijenjen je Niko Kovač.

Ante Čačić nije kriv za loše rezultate reprezentacije. On jednostavno ne zna bolje. Kriv je onaj tko ga je postavio. Lijepo je nakon utakmice bilo čuti kolegu Šapita koji se usudio reći istinu. Istinu koja je bjelodana, a opet je se svi boje reći. Čačić treba ostati i dovršiti posao kako najbolje zna, a ne uspije li, onda treba otići. On i oni koji su doveli do toga da Hrvatska u društvu Islanda, Finske, Kosova, Ukrajine i Turske osvoji 17 bodova u devet utakmica. I strepi do zadnjeg kola hoće li biti barem druga.

Kako god bilo, hrvatskom nogometu treba reset. Jer čak i u slučaju plasmana, ovo ne vodi nigdje. Ali, eto, barem smo se uvjerili da danas svi igraju nogomet. Barem kada je s druge strane Hrvatska.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet