Sport Domaći nogomet

U samom vrhu

Veliko priznanje hrvatskom kapetanu od suparnika: 'Modrić je jedan od najboljih veznjaka u povijesti'

U samom vrhu

Igrao je s najboljima, osvajao titule, a danas je za kormilom ukrajinske reprezentacije našeg suparnika u zadnjem kolu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018.  Njegova riječ sigurno ima posebnu težinu, jer Andrij Ševčenko je s Milanom i Chelseajom bio u samom vrhu. Danas kada Ševčenko kaže da je Luka Modrić sigurno jedan od najboljih svjetskih igrača u povijesti, posebno u veznom redu, onda to znači da postoji kvaliteta koja nije samo laskanje ili „pila naopako“ s obzirom na nadolazeći susret dviju reprezentacija. 

U prvom su planu uvijek Cristiano Ronaldo i Leo Messi, ali i sam Ševčenko kaže da njihova izvedba dosta ovisi o pratećem orkestru koji ističe važnost njihovih uloga. S obzirom na dvoboj Ukrajinaca i Hrvata, Ševčenku je najlakše kazati

- Želim da sve prođe u najboljem redu za nas -  kaže ukrajinski izbornik i nastavlja:

- Hrvatska ima strašnu momčad, nevjerojatnu količinu talenta. Za mene je Luka Modrić uvjerljivo najbolji vezni igrač, ne danas, nego među najboljima u povijesti na toj poziciji. Napadački potencijal je jak, Mandžukić i Kalinić su moderni napadači, raznovrsni i uvijek opasni. Jako mi se sviđa Mateo Kovačić, on izrasta u pravog lidera. morat ćemo se dobro pripremiti, jaki smo kod kuće i moramo ugrabiti svaku priliku, pa i onu najmanju koja nam se ukaže.

Na upit novinara da Kalinić i Kovačić neće igrati, Ševčenko je uzvratio:

- Sretna okolnost za nas. Malo manje problema.

S obzirom na to da svi već računaju kako je Ukrajina upisala sigurne bodove protiv kosova jasno je da put na SP 2018. godine vodi preko Hrvatske. U ovom trenutku su dva boda iza Hrvatske i Islanda i ako se zadrži takva pozicija i za zadnje kolo lako je moguće da bi Ukrajinci pobjedom protiv Hrvatske mogli i izravno prema Rusiji, ali i da bi mogli u dodatne kvalifikacije krenuti s pozicije nositelja, što nije nimalo loša situacija za Ševčenka i njegovu družinu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet