Sport Domaći nogomet

SRAMOTA!

Zbog sveopće tučnjave prekinuta utakmica kadeta: igrača na terenu počeli gaziti nogama, a onda su uletjeli bijesni gledatelji i roditelji te krenuli mlatiti dječake

SRAMOTA!

"Zašto se ne želite tuči?", povikao je jedan od "organizatora" sveopće makljaže u Slavonskom Brodu i spriječio kadetima i trenerima bijeg od pomahnitalih roditelja i fanova lokalnog kluba koji su ih nastavili udarati ispred stadiona.

Kako je objavio NK Slavija iz Pleternice na svojoj stranici, njihovi kadeti žestoko su pretučeni tijekom utakmice u subotu protiv Željezničara u Slavonskom Brodu.

"U 77. minuti utakmice, nakon prekršaja nad našim igračem, domaći igrač gura rukama istog, nakon kojeg dolazi do naguravanja većine igrača na terenu. U tom trenutku jedan od igrača NK Željezničar udara nogom jednog našeg igrača te isti igrač pada na pod , a ostali igrači domaće momčadi ga počinju gaziti nogama - piše 100 posto.

Tada pomoćni trener naših kadeta pokušava spriječiti tučnjavu i naguravanje, ali ga jedan od domaćih igrača udara šakom u glavu. Nakon toga ulaze gledatelji (većinom odrasli ljudi, roditelji i prijatelji domaćih igrača) na teren te počinje masovna tučnjava. Jedan od gledatelja udara našeg drugog igrača šakom u potiljak nakon kojeg isti igrač pada u nesvijest."

"Poslije toga pomoćni trener naše momčadi dobiva ponovo šakom u glavu od jednog gledatelja. Nakon toga skoro svi naši igrači i treneri panično bježe u sudačku svlačionicu i zaključavaju se jer se domaći igrači žele i dalje obračunavati.

Iza toga pozvana je policija i hitna pomoć. Igrač kadeta i trener starijih pionira pokušavaju ući u sudačku svlačionicu, ali ne mogu jer domaći igrači žele tučnjavu i viču riječima "Zašto se ne želite tući..." isti igrač i trener bježe do autobusa i tada se svi smiruju jer dolazi policija i hitna pomoć. Dva igrača našeg kluba odvozi hitna na daljnje pretrage u bolnicu."

"Ukratko prenosimo ovo jezovito svjedočanstvo naših igrača i trenera po dolasku u Pleternicu. Da tragedija bude još veća nitko se od predstavnika kluba, trenera, roditelja nije ispričao za sve ovo, dapače još su se slavodobitno smijali.

Do kada ćemo trpjeti ovakve stvari?"

"Stav uprave kluba je jednoglasan - mi više ne želimo igrati u istom natjecanju s ovim klubom - ili će oni istupiti iz natjecanja ili mi više nećemo participirati u nastavku prvenstva. Slavija će poduzeti sve korake koje pravno mogu.

Prema našim saznanjima ovo je stav od nekoliko klubova iz našeg ranga natjecanja koji redovito proživljavaju ovakve stvari na gostovanju u Slavonskom Brodu kod Željezničara. Ono što traje godinama kulminiralo je na današnjoj utakmici, a radi se o maloljetnim igračima koji zbog ljubavi prema sportu moraju proživljavati ovakve grozne i traumatične trenutke."

Tim povodom oglasila se Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

"Dokle smo kao društvo došli da su odrasli u stanju napasti dijete? Tko će za ovo odgovarati? Zahtjevam da institucije odrade svoj posao i da se ovakav događaj, kakav nikad nije zabilježen u 90-ogodišnjoj povijesti našeg kluba".

Evo i kompletnog priopćenja...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet