Sport Domaći nogomet

Kršni zadranin

'Desetka' čuva snove Zaprešićana: 'Imat ću posla, ali mi tribaju pomoć stative i suigrači'

Kršni zadranin

Inter je oslabljen, jer nema Tomislava Šarića zbog tri žuta kartona, a Zadranin Vlatko Blažević nije krenuo na put jer nije odolio smetnji u zadnjoj loži mišića.

Zato je drugi Zadranin u punoj službi Intera, Krševan Santini (30), brat od Ivana, čuva gol Zaprešićana:

- Triput sam ja već branio u Poljudu, uvijek s Interom, jednu smo izgubili 0:1, jednu igrali 0:0, jednu dobili 2:1. Dobro sam uvijek branio. Onda sam pet godina bio vani, u Ukrajini, na Cipru, u Azerbajdžanu i vratio se sad u Inter, ka' doma. Vratio sam se jer mi je supruga bila trudna, pa da budemo u Hrvatskoj i evo baš sam prije dva dana dobio sina...

Čestitamo!

- Hvala vam.

A kako se zove, vi ste Krševan, autentično zadarsko ime, a sin?

- Dva imena smo mu dali, zove se Neo Emanuel.

Bravo. A zašto imate na dresu broj 10, sasvim neobično? Almeida u Hajduku, a vi, golman, u Interu?

- Svi se pitaju, ali šta ima veze, ti brojevi, kao da su nekakva mistika? Bila je to interna zafrkancija.

A kakva će bit nego interna kad ste u Interu?!

- Daaaa.... Dakle, s Ivanom Blaževićem sam se zafrkavao, ne s Vlatkom nego Ivanom i rekao mu, kad ti odeš nema ovdje tko nosit broj 10 nego ja, a on meni odmah prepustio broj i rekao, ajde, tvoj je, uzmi ga odmah! Sad ja nosim "desetku" i svi se čude.

Neobično je. Zadranin ste, a Zadrani u pravilu vole Hajduk, kako je s vama?

Nema tajne, ja sam Dalmatinac koji voli Hajduk, ali najviše volim Zadar, a u Interu sam gospodski primljen oduvijek, Inter mi je davno dao šansu da branim prvu ligu i na tome sam uvijek zahvalan.

Ni vi, kao ni brat Ivan, niste iz Stanova krenuli put Hajduka?

- Ja sam iz Zadra otišao sa 17, tražio šansu, u Zadru je bio Subašić, pa je bio i Ježina, još uvijek i Tumba Rogić i ja sam vidio da je velika gužva i tražio svoj put afirmacije. Možda sam ja trebao naslijedit Subašića s kojim sam odličan i čujemo se redovito, ali sam brzo krenuo dalje...

Danas u Poljudu?

- Sviđa mi se put Hajduka i koje igrače ima, eto taj Almeida, majke mi, najbolji je igrač u HNL-a. Ne, ne plašim ga se, mi ćemo hrabro, pa što bude. U Poljudu moraš imati i sreće, jedan Everton bio je u konopcima, kao vratar naprosto moraš imat puno posla. Moraju pomoć i stative i da ti suigrači izbiju koji balun sa crte, da te sreća pogladi, a onda i ti nešto obraniš. Možemo i u napadu nešto napravit – kaže nam Krševan, ne da se skršit Santini. Golman s brojem 10 na leđima.

U napadu Intera nova je faca Komnen Andrić, Srbin iz Novog Pazara, došao iz Portugala (Belenenses), pa i na njega treba obratit pažnju.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet