Sport Domaći nogomet

stiglo 4000 riječana

Neredi u Milanu: policija pendrecima i suzavcem deset minuta tukla navijače Rijeke

stiglo 4000 riječana

NAJNOVIJE 

Navijači Rijeke okupirali su u popodnevenim satima Piazzu del Duomo i okolne ulice, sve je uglavnom prošlo bez incidenata u gradu. Nakon pjesme i fešte oko 17.30 sati zaputili su se prema podzemnoj željeznici koja vodi do stadiona.

Ipak, dok je u gradu bilo mirno i sve prolazilo uz pjesmu, kako prenosi portal fiuman.hr dio navijača, njih približno 200-tinjak zatočeno je još od 16 sati ispred samog stadiona San Siro gdje im jake policijske snage ne dozvoljavaju kretanje. Prije toga su ih sat i pol držali na izlazu s autoceste kod naplatnih kućica, a zatim su ih doveli direktno do stadiona.

Navijači Rijeke nezadovoljni takvim postupanjem policije digli su ruke u zrak i pokušali miroljubivo izaći iz policijskog okružja, no policajci su odmah upotrijebili silu i napali ih pendrecima. Napad policije trajao je čak nešto više od deset minuta, a na navijače je bacan i suzavac.

 

 

 

Nogometni klub Rijeka odigrat će danas jednu od najvećih utakmica u povijesti kluba, s Milanom, na stadionu Giuseppe Meazza u sklopu Europske lige, tako da među navijačima riječkog kluba vlada posebno uzbuđenje.

Ovu utakmicu svrstava se uz legendarne susrete između Rijeke i Real Madrida na Kantridi 1984. godine u Kupu UEFA, kad je Rijeka slavila sa 3:1 i Stuttgarta i Rijeke u tom njemačkom gradu 2013. godine, kad je Rijeka u 93. minuti izjednačila na 2:2 i zahvaljujući pobjedi kod kuće od 2:1 izborila prvo natjecanje u skupini Europske lige.

Interes navijača za odlazak na utakmicu u Milanu je izuzetno velik, tako da će Rijeka imati najmasovniju podršku navijača do sada na nekom od stadiona u sklopu europskih liga. Prodano je oko 4.000 ulaznica te će toliko navijača riječkoga kluba bodriti Rijekine igrače na stadionu Giuseppe Meazzi. 

Na put odlaze brojnim autobusima i još brojnijim kombi vozilima, tako da su oni, koji nisu na vrijeme rezervirali vozilo, imali problema s pronalaskom raspoloživog kombija u krugu manjem od 200 kilometara oko Rijeke. Mnogi će na put krenuti i vlastitim osobnim automobilima, ali i vlakom s polaskom iz Trsta.

Svi oni su pozvani da se nađu na Piazzi del Duomo između 12,00 i 13,00 sati, odakle je planirano do stadiona u povorci krenuti oko 17,00 sati. Navijačima Rijeke se ne preporučuje da se Milanom tog dana kreću sami ili u manjim skupinama. 

U Rijeci će se utakmica moći pratiti putem televizijskom prijenosa u brojnim ugostiteljskim objektima, od kojih neki pripremaju posebnu ponudu gostima te večeri.

 

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet