Sport Domaći nogomet

STIGLA PRVA RATA

Kad prijatelji dijele novac: Rijeka uplatila Dinamu 11,6 milijuna kuna

STIGLA PRVA RATA

Dinamova se blagajna široko otvorila, a u Maksimirskoj 128 lica su se razvukla u osmijeh. Rijeka je Dinamu uplatila 9,5 milijuna kuna plus PDV, dakle 11,6 milijuna kuna na ime transfera Franka Andrijaševića, pišu Sportske novosti

Dakle, društvo s Rujevice isplatilo je svoj dug po načelu “čist račun, duga ljubav”. Sad, jesu li Riječani dio duga modrom klubu isplatili zbog činjenice da je u javnom nastupu prije neki direktor TomislavSvetina govorio o postojanju duga ili su ga baš sada novac željeli transferirati u Maksimir, nikad nećemo saznati, ali to nije niti bitno. Novac je u plavoj blagajni, Rijeka plaća svoje dugove, to je bit stvari.

Naravno, nije to sve što će Dinamo dobiti od transfera Andrijaševića u Gent. Kao što znate, transfer Rijeka i Dinamo dijele u omjeru 50:50, pa je ova spomenuta cifra samo dio duga. Naime, belgijski klub Rijeci plaća u ratama, pa onda tako i Rijeka novac distribuira na račun Dinama. Ukupno bi Modri od transfera trebali zaraditi 17,5 milijuna kuna. Sljedeća rata i isplata konačnog duga Rijeke prema Dinamu trebala bi se dogoditi u ožujku sljedeće godine.

Tu neće biti nikakvih problema, Dinamo i Rijeka su klubovi prijatelji. To najbolje pokazuje činjenica da je Rijeka ovu ratu koja je stigla jučer trebala uplatiti do 15. srpnja, ali Dinamo nije inzistirao, jer društvu s Rujevice nisu željeli remetiti mir u borbi za ulazak u neko od europskih natjecanja. Upravo zbog toga je račun zagrebačkog kluba ostao i blokiran kad je Dražen Ladić pustio ovrhu, pišu Sportske novosti.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet