Sport Domaći nogomet

'KRADU NAS SUCI'

Prvi čovjek Lokomotive progovorio o odnosu s Dinamom, a osvrnuo se i na Hajduk: Ako se protiv njih dosudi krivi aut, cijela Dalmacija je na nogama!

'KRADU NAS SUCI'

Direktor Lokomotive Božidar Šikić kazao je nakon utakmice Hajduka i Lokomotive na Poljudu da se njegov klub sustavno krade, mislio je, naravno, na suce, spomenuo je i utakmice u kojima je po njegovom mišljenju Lokomotiva oštećena, pišu Sportske novosti.

- Kad bismo sad dublje analizirali, kad bismo pozorno zbrojili koliko smo bodova izgubili zbog sudačkih grešaka, onda bismo stigli do zanimljive činjenice. Naime, s tim bodovima, mi bismo bili - treći! Evo, čitao sam jučer gotovo sve medije, nitko ne spominje da je Hajduk prvi pogodak postigao iz zaleđa. A bilo je zaleđe... - kaže Šikić.

Pitali smo ga zašto se griješi na štetu društva s Kajzerice?

- Koji je razlog... Pa, recimo, Dinamo nitko ne može gaziti jer je prejak, vodeći klub u državi. Konačno, Dinamo je interesna sfera medija, oni prodaju novine. Rijeka je zaštićena, Hajduk radi konstantni pritisak. Ako se protiv njih dosudi krivi aut, cijela Dalmacija je na nogama, Osijek je hit, u mjesec dana su postali čudo. Onda ti ostane nekoliko klubova među kojima smo i mi koji moramo ispaštati. Lokomotiva je simpatična i draga, igra s domaćim dečkima, tu je negdje u sredini ljestvice, pa valjda misle da se nas može zakinuti, i nikome ništa.

Šikić s ponosom govori o drugoj stvari, razvoju mladih nogometaša. Juniori Lokosa su prvaci Hrvatske, igraju Ligu prvaka, u njihovoj seniorskoj momčadi igra plejada talentiranih i perspektivnih mladih igrača.

- Teško se možeš nositi s Dinamom koji ima veliku tradiciju u stvaranju mladih igrača. Međutim, naša škola je definitivno respektabilna škola. Kad pogledate ljestvice, naše mlade momčadi su svuda u vrhu. U našoj školi rade bivši nogometaši, mislim da imamo perspektivu, između ostalog, imamo dva najveća hrvatska talenta, Majera i Ivanušeca.

Dobro, koliko vam smeta što ste prozvani Dinamovom filijalom, većina ljubitelja nogometa drži da protiv Modrih igrate s pola snage, a da se protiv drugih borite kao lavovi?

- To da igramo s Dinamom s pola snage uopće nije istina! Znate, kad razgovaram s igračima koji s bili kod nas i otišli u Dinamo, dobijem ovakav odgovor: “Kad smo mi bili u Lokomotivi, Dinamo nam nije dao da dobijemo, sad ni mi ne damo da nas dobije Lokomotiva!” Držim da se u ovom slučaju radi o kompleksu. Naši igrači imaju kompleks kad igraju protiv Dinama! Istina, stalno nas pobjeđuju, ali onda bismo mogli govoriti da je Hajduk filijala Rijeke! Pa nisu ih dobili 20 utakmica zaredom! Da još nešto raščistimo, da ne bude nepoznanica. Kad smo se razvijali, Dinamo nam je pomogao, tu nema tajne. Međutim, mi sada živimo sami, od vlastite proizvodnje igrača. Recimo, pogledajte zadnji veliki Dinamov transfer Marka Pjace. Tko je tu kome pomogao? - zaključio je pitanjem Šikić za Sportske novosti.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet