Sport Domaći nogomet

ALTERNATIVA ŠUKERU

Pokrenuo lavinu u medijima: Šimić izbjegava izravan odgovor, nije potvrdio, ali niti demantirao kandidaturu

ALTERNATIVA ŠUKERU

Kao alternativa Davoru Šukeru zasad kotira bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić, privatni poduzetnik i predsjednik Hrvatske udruge "Nogometni sindikat" koja između ostalog brine o igračima koji su bez klubova, koji ne primaju plaću... Doduše sve je oko Šimićeve potencijalne kandidature još uvijek neslužbeno, ali lavinu reakcija, kako unutar nogometnih krugova, tako i medijskih i na društvenim mrežama, izazvao je nedavni istup Šimića.

U razgovoru za slavni talijanski dnevni sportski list "La Gazzetta dello Sport" Šimić je između ostalog rekao i da će se u budućnosti kandidirati za poziciju predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Plamen koji je nastao tim izlaskom u medije, makar s one strane Jadrana, na ovoj strani nije uspio ugasiti. Niti uz priopćenje koje je objavio na facebooku Udruge, poslije kojeg više nije želio izlaziti u javnost. Pa tako ni jučer, na naše upite. Šimić je u tom priopćenju stao na balun, korektno, pred zadnje dvije utakmice kvalifikacija u kojima Hrvatska lovi plasman na Svjetsko prvenstvo.

- Uslijed brojnih medijskih napisa imam potrebu očitovati se. Kao prvo, moja jedina funkcija u hrvatskom nogometu je ona predsjednika Hrvatske udruge „Nogometni sindikat“ (HUNS-a). I na tu sam funkciju iznimno ponosan. Smatram da sa svojim timom ljudi smo napravili izuzetne stvari. U proteklih pet godina, između ostalog, HUNS je postao punopravni član FIFPro-a. Organizirali smo pet „Kampova za igrače bez ugovora“, pet Nogometnih Oscara, besplatno smo zastupali igrače u 240 sporova, pomogli smo onim igračima koji su igrali u Francuskoj ostvariti pravo na svoje mirovine. Preko HUNS-a trenutno studiraju 32 studenta na UCN Sveučilištu u Danskoj, na što sam vrlo ponosan. Iz ničega nastao je HUNS, otvorena su četiri nova radna mjesta. Bili smo društveno odgovorni te smo radili na brojnim projektima od kojih bih izdvojio: „Pokažimo crveni karton rasizmu“, „Reci ne namještanju utakmica“, „Igrajmo za život, igrajmo za njih“, i još mnogi drugi, hvalevrijedni projekti. Moram reći da sam iznimno ponosan na sve što je dosad napravljeno u HUNS-u. Jako sam ponosan na svoj tim. Da, istina je da sam dao intervju za „Gazzettu“.

Poštujem instituciju HNS-a u kojoj ima puno stvari koje trebaju i moraju biti bolje. Ali smatram kako nije vrijeme za isticanje kandidature prije dvije iznimno važne utakmice koje predstoje hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Primarni cilj svih nas koji radimo ZA NOGOMET jest odlazak reprezentacije u Rusiju. Stoga, ni na koji način ne želim remetiti prijeko potrebni mir.

Reprezentacija i hrvatski nogomet trebaju biti iznad svih nas" – stajalo je u Šimićevoj poruci.

U kojoj nije demantirao kandidaturu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet