Sport Domaći nogomet

OGLASIO SE BIVŠI KAPETAN

Srna poslao pismo javnosti: 'Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećajem'

OGLASIO SE BIVŠI KAPETAN

Slučaj nekadašnjeg hrvatskog kapetana Darija Srne potresa medije posljednjih dana. Mnogi su u nevjerici da je igrač Šahtara koristio nedozvoljena sredstva. Puno pitanja koja su ostala bez odgovora, prvenstveno jer je i Srni savjetovano iz pravne službe Šahtara da do daljnjeg ne izlazi u javnost.

Ipak u Hrvatsku je stiglo priopćenje koje je poslao sam Darijo i koje je otklonilo mnoge nedoumice kada je uzet uzorak u kojem je pronađena nedozvoljena tvar i tko je proveo doping kontrolu.

Prenosimo Darijovo priopćenje u cijelosti:

"Poštovani, 18. rujna ove godine obaviješten sam od strane Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) kako je u mom uzorku koji sam dao 22. ožujka 2017. izvan natjecanja (‘out-of-competition’) pronađena nedozvoljena tvar. Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam svjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti.

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari, te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU).

S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.

Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu.

Poštujući povjerljivost cijelog procesa nisam u mogućnosti detaljnije komentirati ovaj slučaj. Želim iskreno zahvaliti svojoj obitelji, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj momčadi. Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećajem!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet