Sport Domaći nogomet

priopćenje

HNS o napadu na trenera Dinama: Zločinci crtaju svastike, pucaju u ljude, zaustavimo huligane dok se ne dogodi najgore!

priopćenje

Hrvatski nogometni savez također se oglasio priopćenjem nakon fizičkog napada na trenera Dinama Marija Cvitanovića, a mi ga prenosimo u cijelosti.

Nekoliko napadača sačekalo je nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marija Cvitanovića ispred njegovog doma te ga kukavički napalo palicama, nanijevši mu pritom ozbiljnije ozljede.

Nastavak je to niza huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji moraju zgroziti, uznemiriti i zaprepastiti svakoga tko vjeruje da je Hrvatska demokratska i moderna europska država koja brine za sigurnost svakog građanina. No, u Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa, primitivno vrijeđaju državnu tajnicu ili fizički napadaju nogometne izbornike, trenere i suce.

Ponavljamo, nekažnjeno.

Nogomet je puno dao Hrvatskoj, a malo toga dobio zauzvrat. No, ono osnovno što građanin jedne zemlje treba dobiti - sigurnost i pravdu - trebali bi dobiti i članovi nogometne obitelji.

Apeliramo na državne institucije da reagiraju prije nego se dogodi ono najgore te da se ozbiljno počnu baviti s osobama koje teroriziraju članove nogometne obitelji, ali prije svega - građane Republike Hrvatske.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet