Sport Domaći nogomet

Otvoreno pismo HNS-u

Župan Anušić prosvjeduje zbog odluke o preseljenju repke iz Osijeka

Otvoreno pismo HNS-u

Reagirajući na najave o mogućem preseljenju kvalifikacijske utakmice za odlazak na nogometno Svjetsko prvenstvo u Rusiji Hrvatska-Finska iz Osijeka osječko-baranjski župan Ivan Anušić u srijedu je pozvao Hrvatski nogometni savez (HNS) da ostane pri ranijoj odluci da se sraz dviju reprezentacija održi 6. listopada, na osječkom stadionu Gradski vrt.
 
U priopćenju za javnost Anušić navodi kako je najava o preseljenju utakmice, najvjerojatnije na riječki stadion, "iznenadila nogometnu publiku Slavonije i Baranje", posebice jer "Hrvatska u srcu Slavonije nikada nije izgubila ni jednu utakmicu", a "pune tribine i vatrena publika uvijek su igraè više kada igra hrvatska reprezentacija".

Podsjeća kako su se na osječkom su se stadionu i do sada, unatoč kišama igrale utakmice uz podršku punih tribina, da kiša, koja i danas pada u većem djelu Hrvatske, nije objektivan razlog za oduzimanje domaćinstva Osijeku te da, prema dugoročnoj vremenskoj prognozi, kiša nije najavljena "cijeli tjedan prije utakmice".

"Vjerujem kako će HNS uvažiti navijače s istoka Hrvatske, koji su svaki put do sada pokazali kako se srcem navija za svoju reprezentaciju i siguran sam kako će Hrvatska u Osijeku nastaviti dosadašnji pobjednički niz", poručio je župan Anušić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet