Sport Domaći nogomet

Zanimljivo

Kad bi se u Hrvatskoj uvelo ovo pravilo, svi osim možda Hajduka i Rijeke bi bankrotirali

Zanimljivo

Španjolskom prvoligašu, Celti iz Viga prijeti novačana kazna i to ni manje ni više nego zbog nedostatka gledatelja na tribinama. Naime pravilo La Primere nalaže da stadioni moraju imati minimalno 70 posto ispunjenosti. Valja istaknuti kako su ovo pravilo Španjolci uveli po uzoru na njemačku Bundesligu.

Naime, kapacitet Celtinog stadiona je 29 tisuća mjesta, što drugim riječima znači kako bi na utakmicu trebalo doći najmanje 20.300 navijača. Celta je u prva dva kola prvenstva protiv Sociedada i Alavesa na tribinama imala 'samo' 16.960 i 17.380 gledatelja, te je vodstvo Primere pokrenulo istragu i spremila novčanu kaznu.

Jedino što je preostalo klubu da učini je da pronađe način kako dovesti navijače na Balaídos. Obzirom kako im u iduća dva kola dolaze Getafe i Girona to će biti znanstvena fantastika obzirom na rejting spomenutih klubova.

Navodno će prvi potez biti smanjenje cijena ulaznica koje će se kretati u iznosima od 15 do 40 eura, dok bi trebali pripremiti i poseban popust za sve mlađe od 25 godina. Zanimljivo bi bilo vidjeti što bi se događalo u Hrvatskoj ili susjednim zemljama kada bi savezi uveli ovakvo pravilo, jer, tribine su uglavnom prazne osim kod Hajduka i Rijeke i ako nije riječ o velikim derbijima.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet