Sport Domaći nogomet

KULA OD KARATA

Što se to, za Boga miloga, događa u močvari? Mišković i Mamić priznali golema dugovanja Rijeke i Dinama, a 'ulica' koja vodi Hajduk hvali se poslovanjem u plusu!

KULA OD KARATA

Dinamo će na ljeto biti dužan 30 milijuna eura! - ispalio je maksimirski gazda Zdravko Mamić, vladar hrvatskog nogometa, na još jednoj izvanrednoj presici u utrobi ruševnog stadiona, i to pred hordom novinara koji su skrušeno pratili što će im servirati čovjek sumnjičen za organizirani kriminal, pranje novca i utaju poreza.

Mamić je, da ne dužimo, danas tako po prvi puta javno priznao kako "ne cvate cveće ni u njegovo preduzeće", a da se Dinamova kula od karata, sazdana prije svega od igrača bankomata, incesta s Lokomotivom, milijunskih donacija zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te privatizacije reprezentacije, ruši brzinom svjetlosti otkrio je dodavši kako je račun kluba blokiran zbog dugovanja bivšim igračima i trenerima.

Zanimljivo, samo dan uoči Mamićevog priznanja o propuhu u Dinamovoj blagajni (ne zaboravimo da je upravo on, zajedno s bližim članovim obittelji, optužen za izvlačenje više od stotinu milijuna kuna iz kluba) o financijskim dubiozama progovorio je i njegov dobar prijatelj Damir Mišković, čelnik Rijeke.

Popularni Miško, naime, otkrio je "klupskom novinaru" da je Rijeka posljednje dvije godine završila u minusu...
 
"Dvije godine smo u crvenom, mučimo se, ali ide nam dobro. Podmireni su svi igrači, nikome u klubu u pet godina ni lipa plaće nije kasnila, i to za tekući mjesec, a ne za prethodni! A klub se mora sam financirati. Za plaće nam treba i više od 1,2 milijuna eura mjesečno, sad ipak imamo i više premija za isplatiti... Social Sport nas ne tlači, ne traže kamate, ali ostalo je 4,6 milijuna eura koje im moramo vratiti."

S druge strane, Hajduk, stoljetna institucija koja je prije šest godina izbavljena iz ralja politike i koju dobar dio neupućene javnosti percipira kao klub "ulice", nedavno je objavio kako je prošlu godinu završio s plusom od, za hrvatske sportske prilike, nevjerojatnih 20 milijuna kuna. Uz dodatak da je svo to vrijeme Uprava najvećeg kluba u državi morala sanirati milijunske dugove koje su im u amanet ostavile bivše garniture. Naravno, ta vijest nije bila popraćena kao presica optuženika za najveći gospodarski kriminal u povijesti države, no lijepo ju je ponoviti.

Stoga, sada samo čekamo dežurne kritičare, bardove, trolove i samoprozvane"hajdukologe" da nam objasne kako Bijelima treba jedan gazda, kako se treba ugledati u Rijeku, odnosno kako je "Mamić najbolji menadžer na Balkanu". Nakon svega, jedino još oni maju obraza za takvo nešto...
 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet