Sport Domaći nogomet

Izvanredna situacija

Čačić apelira: Kapetane, vrati se u reprezentaciju

Izvanredna situacija

Vraća li se dugogodišnji kapetan Hrvatske Darijo Srna (35) privremeno iz reprezentativne mirovine u kockasti dres? Ne čude najave kako izbornik Ante Čačić pokušava nagovoriti kapetana Šahtara iz Donjecka da privremeno zamrzne zasluženu reprezentativnu mirovinu, stavi je na "stand by".

Posljednji nastupi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kompromitirali su izglede Hrvatske za plasman u Rusiju pa je Čačić odlučio pokušati iskoristiti džoker zovi i pozvati se na ono što je Srna dao naznačiti na odlasku prije godinu dana, ako baš zagusti da je spreman privremeno uskočiti, pomoći ako situacija to nalaže. A baš je takva, izvanredna situacija. Pogotovo što se tiče zadnje linije.

Nakon poraza u Reykjaviku četiri kola prije kraja kvalifikacija Hrvatska i Island imaju po 13 bodova, a Turska i Ukrajina po 11. Pred rujanske ispite protiv Kosova u Zagreba i Turske s novim izbornikom Mirceaom Lucescuom i povratnikom Ardom Turanom u Eskisehiru zbog ozljeda Čačić ne može računati Vedrana Ćorluku i Tina Jedvaja. Desni bočni Šime Vrsaljko tek se vraća nakon ozljede koljena.

Od opcija na lijevom boku Josip Pivarić nije igrao u zagrebačkom gdje je postao tek treća opcija pa je preselio u Dinamo iz Kijeva, Marin Leovac iz PAOK-a je kod Čačića u čudnom statusu, a Ivan Strinić koji je u zadnje vrijeme nezasluženo bio izvan kadra je blizu odlaska iz Napolija. Kako sada stvari stoje Čačić će morati krpati obranu sa skraćenim kadrom u kojem su Vida, Lovren, Mitrović, a najveći problem su baš bokovi. A potom u listopadu uz domaći ogled s Finskom u Osijeku još slijedi za kraj i teško gostovanje u Ukrajini. No, to je sve samo kap u moru Čačićevih problema.

Aktualni kapetan Luka Modrić nije javno demantirao natpise da razmišlja o povlačenju iz reprezentacije nakon što se našao u fokusu medijskog interesa uslijed istrage i suđenja o poslovima u Dinamu, Marko Pjaca još je u procesu rehabilitacije i povratka nakon teške ozljede...

Kažu da je prvi (i najteži) korak uvijek priznati problem.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet