Sport Domaći nogomet

SAMO TREBA NOVCA

Golmanske rotacije: nekadašnji vratar Hajduka mogao bi pomoći mladom Dancu da krene očevim stopama

SAMO TREBA NOVCA

Vrlo je intenzivno tržište što se tiče nogometnih vratara po europskim klubovima. I cijena im jako brzo raste. Ne kaže se zaludu da je dobar vratar pola momčadi, a nerijetko i spasitelj u situacijama kada gol visi „u zraku“.

Stoga nije ni čudno da se u ovom prijelaznom roku želi pronaći vratar koji će moći ispuniti ambicije kluba.  U rotacijama koji su po medijima u prvi plan je izašao i splitski vratar, nekadašnji igrač Hajduka i hrvatski reprezentativac Lovre Kalinić. Odlične predstave u polusezoni u Belgiji doveli su ga na vrlo visoku cijenu, te je na meti engleskih klubova koji bi ga voljeli dovesti u svoje redove.

Naime među posljednjim klubovima koji bi ga voljeli vidjeti između stativa je Leicester koji je voljan platiti za angažman Kalinića 20 milijuna eura, dok Gent svog čuvara mreže cijena na 25 milijuna eura. Postoji mogućnost da bi se klubovi mogli naći "negdje u sredini“ i da će Lovre preseliti u Englesku.

Njegov dolazak među „lisice“ bi pak otvorio širom vrata odlasku mladog Danca Kaspera Schmeichela kojega bi volio angažirati Manchester Uniteda, pa bi na neki način krenuo očevim stopama na vratima „crvenih vragova“. Dolazak Schmeichela bi otvorio širom vrata prodaji Davida De Gee koji se želi vratiti u Španjolsku, a zainteresiran je Real Madrid

Sve je trenutno na pregovorima Leicestera oko angažmana najboljeg vratara belgijskog prvenstva, Gent bi u kratkom vremenu dobro zaradio, Kalinić bi ušao na veliku pozornicu, a profitirali bi u tom vrtuljku svi pomalo. Samo da se klubovi dogovore ...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet