Sport Domaći nogomet

Srđan Mladinić: Ni ženi neću priznati za koga ću navijati u derbiju!

Srđan Mladinić jedan je od sretnika koji je u karijeri igrao za Hajduk, ali i za Dinamo.

Unatoč činjenici da je nakon Hajdukova odjenuo dres Dinama nije ostao “obilježen” poput Joško Jeličića ili pak Mirka Hrgovića koji danas prolazi pravu torturu ne samo s Torcidom nego i s Boysima.

- Nikad nisam imao problem s navijačima. Nikad nisam ni davao povoda. Uvijek sam poštovao klub u kojem igram. Ovdje sam rođen, na Poljudu sam započeo karijeru, ali sam u Dinamu proveo svoje najbolje godine. To je činjenica i od toga nikad nisam bježao – kaže nam Mladinić koji je u Hajduku odigrao jednu sezonu (1993/94), a u Maksimiru je proveo tri sezone (1995/98).

- U Dinamo sam otišao iz stobrečkog Primorca. Već sam bio na korak do Zagreba, ali sam umjesto u Kranjčevićevoj završio u Maksimiru. Nikad nisam požalio, jer sam s Dinamom osvoji tri titule prvaka države i tri kupa, a igrao sam velike europske utakmice.

Mladinić ističe da je ponosan što je bio član najjače Dinamove generacija u HNL-u te je igrao s velikanima poput Marka Mlinarića, Roberta Prosinečkog i mnogih drugih.

Mladinić je autor jednih od najspektakularnijih golova u derbijima, 1996. u pobjedi Dinama 4-1 u Maksimiru te porazu 3-2 u Splitu. Oba puta zabio je atrktivne golove iz voleja.

- Od tih utakmica prošlo je već 13 godina, a još se vrte ti golovi i još me ljudi pitaju o prošlim derbijima. Moram reći da se nisam osvećivao Hajduku, jer nisam imao razloga. Ali moram priznati da sam zahvaljujući upravo tim golovima učvrstio svoju poziciju u Dinamu. Samo sam se želio dokazati i u tome sam uspio.

Mladinić je danas daleko od Hajduka, a osim prijateljstva sa nekadašnjim suigračima nije prisutan ni u Dinamu.

Živi u Splitu, gradi trenersku karijeru u trećeligašu Omišu, a već godinama vodi školu nogometa HEP Prijenos. Kako gleda na derbi?

- Nikad dosad takva medijska pompa nije pratila jednu utakmicu Hajduka i Dinama i to može biti mač sa dvije oštrice, posebice za “bijele”. Rekao bih da Hajduk ima svoju prednost zbog atmosfere koja danas vlada u i oko kluba, dok Dinamo ima kvalitetnu, raznovrsnu momčad. U jednoj utakmici sve je moguće, a derbije često je znao odlučiti jedan potez, inspiracija pojedinca.

Mladinić se ne želi upuštati u prognoze o tome tko će slaviti u derbiju.

- Volio bih da derbi ponudi dobru utakmicu u pravoj atmosferu. I neka pobijedi bolji.

Za koga ćete navijati? – gurnuli smo mu malu provokaciju na kraju.

- Ni ženi neću priznat za koga ću navijati – uzvratio nam je kroz osmijeh Mladinić.

Alen Orlić/EPEHA

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last