Sport Domaći nogomet

solin, imotski i mosor pet kola prije kraja prvenstva u strahu od treće lige

Dalmatinac nosi lanac oko vrata

solin, imotski i  mosor pet kola prije kraja prvenstva u strahu od treće lige

U tri od četiri dalmatinska drugoligaša pred odlučujućih posljednjih pet kola prvenstva zvoni zvono za uzbunu. Poker dalmatinskih klubova ovog je vikenda utržio tek bod, pa je trio Mosor, Solin, Imotski tik iznad opasne zone.

Marsoniji na nesretnom 13. mjestu koje vodi u niži rang (četiri posljednje momčadi ispadaju) Žrnovčani bježe tri boda, dok su Solinjani i Imoćani s Brođanima bodovno poravnati. Čak ni osmi Trogir još ne može potpuno mirno spavati.

Sudbina je htjela da su južnjaci u oštroj borbi za goli život sa Slavoncima. Uz već prežaljene Belišće i Vukovar ‘91 Kamen Ingrad iz Velike opterećen financijskim problemima je na “najboljem” putu da im se pridruži. Ispred spomenutog dalmatinskog trojca je Slavonac CO, dok je iza Marsonia. Vojnim rječnikom Dalmatinci su se našli u okruženju Slavonaca, ali bi istog trena potpisali da takav redoslijed ostane do kraja natjecanja.

Želje su ipak jedno, a stvarnost ipak drugo. Zanimljivo je i da su Brođani u svojoj grčevitoj borbi angažirali u voim krajevima dobro poznato lice Davora Mladinu. Žrnovčani su zahvaljujući 13 osvojenih bodova u osam kola nastavka natjecanja (s Pomorcem dijele mjesto pete momčadi lige na proljeće) naizgled u najpovoljnijem položaju iako do kraja imaju samo dva domaća susreta.

Jedini od Dalmatinaca u posljednjem kolu nisu ostali praznih džepova, ali se domaćem remiju protiv već otpisanog Vukovara ‘91 (1:1) bilo teško radovati.
- Bilo bi idealno da smo svladali Vukovar, ali to je nogomet i moramo ići dalje. Ukoliko se sve bude odvijalo normalno smatram kako bi nam šest bodova do kraja natjecanja trebalo biti dosta za opstanak u ligi pod uvjetom da svladamo Belišće kod kuće.

Poneki bod ćemo sigurno uzeti i u gostima - prognozirao je trener Mosora Srđan “Zujo” Mladinić.
Svi drugoligaši će naredna tri kola odigrati u samo sedam dana. Trener Solina Miodrag Ninčević smatra kako će se upravo nakon tog ludog tjedna dobrim dijelom rasplesti borba za opstanak.

- Tri susreta u sedam dana pokazat će tko je posložen i spreman. Nama ide na ruku što se gotovo i ne mičemo od kuće. Dva susreta igramo na svom travnjaku, a zatim gostujemo kod Trogira na Poljudu - komentirao je Ninčević koji smatra kako bi pobjeda u prvom susretu protiv Veličana mogla biti prevaga kojom bi igračima sasvim pao kamen sa srca.

- Kamen moramo pobijediti ako želimo ostati u ligi. Vjerujem u ovu momčad. Nitko ništa ne može garantirati, ali mislim kako će nam osam ili devet bodova biti dosta za opstanak. Ovisimo sami o sebi - rekao je Ninčević čija momčad je zlu ne trebalo u međusobnim ogledima bolja od Marsonije, ali i slabija do Imotskog.

U slučaju da se igrom slučaja zatvori krug tih triju momčadi kao što je sada slučaj najslabiji su Brođani. Nepunih mjesec dana smo udaljeni od kraja prvenstva, ali upravo bi taj “detalj” na koncu mogao biti odlučujući u slučaju istog broja bodova između dviju ili više momčadi.

Piše frane vulas
Snimio paun paunović / CROPIX

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet