Sport Domaći nogomet

bivši Hajdukov vratar

Radošević potpisao dvogodišnji ugovor s mađarskim Debrecenom

bivši Hajdukov vratar
Nakon što je svojim obranama ostavio mađarskog drugoligaša Balmazujvaros u ligi, bivši Hajdukov vratar Božidar Radošević danas je potpisao dvogodišnji ugovor s najboljim mađarskim klubom Debrecenom.

- Uvjeti su stvarno dobri i ja sam zadovoljan. Pregovori su malo duže trajali radi nekih odredbi iz ugovora, ali sada je sve usuglašeno i ja sam eto drugi golman iz Splita koji je došao u ovaj klub, nakon našeg Sandra Tomića koji me je ovdje na sva usta nahvalio - govori nam Božo koji već u četvrtak brani za novi klub na prijateljskoj utakmici protiv Ferencvarosa.

- Klub je doveo i golmana Janosa Balogha koji je nekad branio u škotskom Heartsu koji je ozlijeđen i sasvim je izvjesno da ću ja braniti i na utakmici europskog predkola sa Sutjeskom u Nikšiću. Ovdje želim biti prvi golman i mislim da ću unatoč jakoj konkurenciji to i uspjeti ostvariti - rekao nam je Radošević.

Ovaj nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske blago rečeno do sada i nije imao neke sreće na svom igračkom putu, ali ovu priliku ne želi propustiti.

- Promjenio sam dosta klubova, negdje sam ja bio kriv, a negdje okolnosti na koje nisam mogao utjecati. Imam 26 godina i nije kasno da počnem i ozbiljno zarađivati i ozbiljno braniti. Jer ono crno i teško što sam prošao u nogometnom životu mi je bilo dosta da imam deset života - kaže nam Božidar koji je golmanski napredovao tek kada je prestao misliti na Hajduk.

- Tamo sam dobio dvije šanse u Ligi UEFE protiv AEK-a i Anderlechta i slažem se da sam mogao braniti bolje. Ali se i vi možete složiti da me dolje nisu htjeli ni imali volje čekati da vratarski sazrijem. Svom Hajduku i treneru Buriću želim sve najbolje, a nadam se da se nećemo sresti mi i oni jer to kao što znate nije dobro završavalo za bijele - nasmijao se Božo i krenuo na svoje nove radne obveze.

Božo se ovom prilikom zahvaljuje svim ljudima koji su u njega vjerovali od trenera vratara hajduka Zorana Varvodića, do trenera Vjeke Lokice koji ga je vratio u život kada je bio nigdje. Božo se zahvaljuje i svom prijatelju vrataru Ivanu Radošu koji već dugo godina brani u Mađarskoj i koji mu je preporodio karijeru od kada su se upoznali i počeli intezivnije družiti i surađivati.

Marko DIDIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet