Sport Domaći nogomet

U Dugopolju stadion prema uvjetima UEFA-e

Nogometni klub Dugopolje, hrvatski nogometni trećeligaš, uskoro će dobiti stadion kakvog se ne bi posramili ni brojni hrvatski prvoligaši.

Naime, uz već izgrađeno pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom niče stadionsko zdanje koje će imati 5200 sjedećih natkrivenih mjesta na tribinama i koje je građeno prema uvjetima HNS-a i UEFA-e, budući stadion dobit će i veliki semafor površine oko 25 metara kvadratnih, na njemu će se moći igrati i noćne utakmice što će omogućiti i igranje utakmica većeg ranga natjecanja.

Stadionski kompleks će imati oko 10,5 tisuća metara kvadratnih unutarnjeg prostora, tu će se smjestiti svlačionice, soba za konferencije, službene prostorije kluba, prostorije uprave budućeg poduzeća koje će upravljati čitavim kompleksom, potom restoran, caffe bar te poslovni prostori.

- Stadionski kompleks u visokom je stupnju gotovosti i ako sve bude teklo prema predviđenom planu, prve utakmice na njemu će se igrati već početkom proljeća sljedeće godine.

- Kako će novi stadion zadovoljavati sve uvjete HNS-a nadamo se da će na njemu zaigrati i koja reprezentativna selekcija tim više što se preko puta gradi hotel, te će i naš kompleks u drugoj fazi gradnje biti nadopunjen još nizom sportskih sadržaja – zadovoljno nam je komentirao Zlatko Ževrnja, načelnik općine Dugopolje tijek izgradnje 55 milijuna kuna vrijednog stadionskog zdanja.

– U drugoj fazi projekta uz stadion će se graditi olimpijski bazen s dva manja bazena, potom, gradit ćemo jedan zatvoreni teniski teren s 1000 sjedećih mejsta, 3 poluzatvorena terena te pet otvorenih.

- Za taj dio projekta u tijeku je ishođenje dozvola nakon čega slijedi raspisivanje natječaja, a početak radova očekujemo u ožujku ili travnju 2009. godine. Uz sve nabrojano, pod zapadnom tribinom gradit ćemo veliku sportsku dvoranu, a čitavi kompleks uz kojeg već niče Centar zdravlja imat će oko 600 parking mjesta – upoznao nas je Ževrnja sa svim sadržajima budućeg sportskog kompleksa.

Vesna BOBAN/EPEHA

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet