Sport Domaći nogomet

eufa-ina čestitka

Rijeci 40 000 eura kazne zbog navijačkih izgreda

eufa-ina čestitka
U očekivanju dobrih vijesti i konačnog odobrenja UEFA-e za igranjem utakmica Europske lige na Kantridi, na klupsku adresu NK Rijeke stigao je i očekivan dopis s određenom disciplinskom kaznom zbog neprimjerenog ponašanja nekolicine navijača na kvalifikacijskim utakmicama Europa lige protiv Prestatyn Towna i Žiline.

Disciplinsko tijelo UEFA-e Rijeku je novčano kaznilo u iznosu od 40.000 eura zbog aktiviranja dimnih bombi i bengalki, vrijeđanja UEFA-e i HNS-a te utrčavanja u teren grupe navijača i fotoreportera.

"Imajući na umu da nas nemala kazna očekuje i za aktiviranje bengalki na utakmicama sa Stuttgartom, apeliramo na sve naše navijače da nas nastave podržavati u skladu s jasnim pravilima sportskog ponašanja na europskim nogometnim travnjacima. Valja napomenuti da je iznos koji zbog navedenih izgreda moramo uplatiti u UEFA-inu blagajnu mogao biti puno produktivnije utrošen u rad škole nogometa ili smo za taj iznos mogli značajno unaprijediti program ili komfor gledatelja na stadionu.

Također, obzirom da silnim naporima u pripremi stadiona Kantrida nastojimo osigurati odobrenje UEFA-inih tijela za igranjem domaćih utakmica Europa lige kod kuće u Rijeci, ovakvi nam izgredi mogu samo umanjiti šanse i udaljiti nas od zajedničkog projekta stvaranja respektabilnog kluba, ne samo u hrvatskim, već i u europskim okvirima. Vjerujemo u svesrdnu podršku svih naših navijača u nadmašivanju visokih standarda u promicanju nenasilja i sportskog navijanja koje smo postavili prošle sezone, između ostalog i uspješnom i prepoznatom kampanjom „Zajedno smo Rijeka“.", stoji u priopćenju kluba s Kantride.


PSD

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet