Sport Domaći nogomet

odlaze talentirani nogometaši sa šubićevca

Duje Ćaleta Car potpisao za austrijski Pasching, Šibeniku sitniš

odlaze talentirani nogometaši sa šubićevca

Duje Ćaleta Car (s brojem 14) / Arhiv CROPIX

Počele su se ostvarivati crne slutnje navijača Šibenika da će klizanjem kluba u 3. HNL doći do egzodusa najtalentiranijih nogometaša sa Šubićevca. Prvi je šibensko gnijezdo napustio stoper Duje Ćaleta Car, standardni reprezentativac Hrvatske U-17 vrste:

- Istina, Ćaleta Car potpisao je jednogodišnji ugovor s austrijskim trećeligašem Paschingom. Riječ je o klubu koji je osvojio austrijski kup i igrat će Europsku ligu ove sezone - izjavio nam je Joso Bulat, koji skrbi o karijeri Duje Ćalete Cara.

Zašto ste izabrali baš Pasching:

- Duje je imao još ponuda. Međutim, procijenili smo da se radi o klubu u kojem će se najbolje moći razvijati kao igrač. To je za njega, kao mladog nogometaša, u ovom trenutku najbitnije. Premda je Pasching trenutačno u trećoj ligi, klub je organiziran na prvoligaškom nivou - ističe Bulat.

Dakle, procjena je kako hrvatska treća liga nije pravo mjesto za razvoj nogometaša poput Ćalete-Cara:

- Iskreno, 3. HNL nije takvo mjesto - jasan je Bulat.

Važno je i pitanje kako je financijski prošao Šibenik s transferom Ćalete Cara u Austriju. U najkraćem, Šibenik će dobiti puno manje nego što je objektivno mogao. Na konto Šubićevca sjest će tek naknada ta razvoj igrača, budući da Ćaleta-Car nije imao potpisan nikakav ugovor sa Šibenikom:

- Šteta, ali je tako! Klub je Duji ponudio stipendijski ugovor tek kada je pozvan u reprezentaciju uoči EP-a u Slovačkoj. No, tada mi nismo željeli potpisati ugovor - veli Bulat.

Čini se kako će stopama Ćalete-Cara i drugi “dragulj” iz šibenske škole - Marin Jakoliš. Kako neslužbeno doznajemo, daleko su odmakli pregovori nadarenog krilnog napadača i jednog belgijskog kluba. Dapače, postoji mogućnost da Marin potpiše za taj klub u paketu s bratom Antoniom. Navodno, posao bi trebao biti zgotovljen idući tjedan.

Igračima koji su već postali bivši stanari šibenske svlačionice su i talentirani veznjak Grgo Živković i nešto iskusniji stoper Ivan Fuštar. Živković je na probi očito zaodovoljio ukuse struke Hrvatskog dragovoljca i potpisao ugovor s novim prvoligašem. Fuštar se pak svidio iskusnom treneru Ivanu Kataliniću, pa će iduće sezone nositi dres koprivničkog Slaven Belupa.
Krešimir Gulin

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet