Sport Domaći nogomet

nedoumice

Vatreni će se pripremati u Međugorju?

nedoumice
Pripreme reprezentacije Hrvatske za kvalifikacijski susret protiv Škotske mogle bi se odraditi u Međugorju. Takav je plan izbornika Igora Štimca i stručnog stožera reprezentacije uoči susreta koji će se 7. lipnja odigrati u Zagrebu. U Međugorju, u susjednoj BiH, reprezentacija bi imala odlične uvjete za treniranje i pripremu za ogled protiv 'suknjica', bitan se da se ne izgubi korak s Belgijom u utrci za prvo mjesto u skupini A.

Pored Međugorja opcija je i odlazak u Rovinj. Ako se na koncu u reprezentaciji i Savezu odluče za Međugorje 'kockasti' bi po svemu sudeći u poznatom svetištu trenirali u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Međugorje (Circle International) gdje bi imali sve što im je potrebno, tri travnjaka (dva prava travnjaka i jedan s umjetnom travom), nekoliko manjih terena, malu dvoranu s umjetnom travom, drugu dvoranu s pvc podlogom, bazene, fitness centar, trim stazu, na raspolaganju bi im bile masaže...

Nakon što se reprezentacija u posljednje vrijeme pripremala u popularnom 'Zagrebellu' (trening kamp Zagreba) izgledno je kako bi nakon što je dugo na pripreme i po mir odlazila u susjednu Sloveniju, u Čatež, ponovno mogla u inozemstvo, ovaj put u Hercegovinu gdje bi svakako dolaskom oduševili lokalno stanovništvo. Ionako dugo najavljivanog kampa reprezentacije u Hrvatskoj još nema. U tom sportskom centru zimus, kao i često ranije, pripremao se i Dinamo (Hajduk je također bio u Međugorju, ali se nije tu pripremao).

U Međugorje, poznato svetište, izbornik Štimac i ovako često odlazi iz nenogometnih razloga. U posljednje vrijeme izbornik je znao i u društvu pomoćnika iz reprezentativnog stožera Alena Bokšića doći u Međugorje, popeti se na Brdo ukazanja. Prvo su tamo bili prije početka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil, a potom, koliko je javnosti poznato, i sredinom rujna. I u veljači je Štimac bio u Međugorju, potom navodno i prije ogleda protiv Srbije u Zagrebu.

Javnost je zaintrigiralo ima li mogućnost da se Hrvatska u Međugorju priprema povezanost i s time po čemu je to nekoć ne previše poznato mjesto postalo nadaleko poznato u svijetu.

- Mi se isključivo pripremamo za nogometnu utakmicu... U kombinaciji za pripreme reprezentacije je i Međugorje, još nismo donijeli odluku, ne bih o tome – kazao nam je Štimac.

Frane Vulas

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet