Sport Domaći nogomet

pogled s one strane

Nesuđeni hajdukovac Petković: Mi smo ispali, na Hrvatskoj je pritisak i to je naša šansa

pogled s one strane
Piksi Stojković je u Japanu, Pižon Petrović je u Iraku, zato je Petko kod kuće, u Beogradu, Ilija Petković (68), na VMA u posjetu Rakiju Aranđeloviću (84), legendarnom fizioterapeutu, maseru "one" reprezentacije, a Raki s bolesničke postelje Vojnomedicinske akademije, čuvši da se radi o pozivu iz Splita odmah hvata Petkovićev mobitel i doslovce nam uzvikuje:
- Pozdravite Frfu, pozdravite Šuru! Ja sam prije brinuo o njima, a sad me Petković obilazi!

Vratio nam je Iliju. Prigoda da spojimo "zračni most" je večerašnji okršaj susjeda: Petković je po rođenju iz Knina, cijeli vijek u OFK Beogradu, desno krilo, dribler i golgeter, tiha Hajdukova patnja, jedan od legendarnih promašaja "bijelih" šezdesetih (Skoblar, Zambata i Petković). Posljednji je i selektor dok su se oni tamo zvali još 'Srbija i Crna Gora', na SP 2006. Kako nam Petković gleda na maksimirsku predstavu:
- Kad bi bar malo da se smire strasti? Hoću li doživjeti opet istu, zajedničku ligu na dobrobit nogometa? Eto, za prvi korak toliko se veselim da će moja Dinara iz Knina skoro imati 100. rođendan i nastojat ću svakako da dođem u rodni zavičaj – odmah je ispalio.

Pa još:
- Samo da večeras ne bude protkano uvredama i ružnim porukama. Lako je to reći, ali mora se biti pametan. Jedni pale, drugi gase, pa se uvijek pojavi neki Mamić i dodatno uzburka strasti.

Kakav će biti nogomet?
- Teška za Hrvate koji imaju imperativ, idealna za Srbiju. Ja bih uvijek uživao u takvim utakmicama: napaljena atmosfera, stvorena za velike nogometaše. Svi su protiv tebe, a ja bih nadahnuto pokazivao sve što znam i u Maksimiru i u Splitu. I dobro prolazio protiv Dinama i Hajduka!

Ishod?
- Srbija nema što da izgubi i to je naša šansa za ovih 90 minuta. Inače, mi smo otpali iz prave utrke, dosad smo previše bodova propustili, pogledajte tablicu. To je istina. Ne može se nadoknaditi – komentirao je "ofkovac" Ilija Petković.


SLAVEN ALFIREVIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet