Sport Domaći nogomet

lukin prvi trener tomislav bašić naslađuje se skepticima

'Modrića je u Hajduk doveo Džoni, ali bio im je fizički slabašan'

lukin prvi trener tomislav bašić naslađuje se skepticima
U transferu Luke Modrića u Real gušta trener Tomislav Bašić pod čijim nadzorom je prve nogometne korake počeo praviti ‘mali Luka’! Od tih dana nit koja ih je povezala nikad nije prekinuta, posebice kad se uvelike pričalo o Modriću i Madridu.
- Važno je da se sve odvija prema planu i Lukinim željama. Stalno sam mu isticao kako će jednom sve doći na svoje mjesto i to se dogodilo - zadovoljno će Barba Tomo.

- Modrić je došao u klub koji mu po svemu pripada. Ali, nisu svi mislili tako. Dobro se sjećam da sam u jednoj svečanoj prigodi rekao kako će Luka uskoro biti najbolji igrač u Europi. Iskreno, malo tko je vjerovao u ono što govorim, pojedinci su se mi se i rugali – veli Bašić.

Svojedobno su na Poljudu zapeli baš  na Modriću, nisu imali ‘nos’ kao barba Tomo.
- Priča se kako sam ga odveo u Hajduk, međutim, istina je da se među bijelima našao zahvaljujući Vilsonu Džoniju koji je u njemu vidio više od ostalih. Luka je u njihovom taboru bio 15-ak dana odigrao neki turnir i otišao. Zašto? Izgleda kako ih je smetala njegova slabašna fizička konstitucija. Nikako nisam želio dozvoliti da takav daroviti igrač, kakav je bio Luka, ne uspije. To bi bilo svetogrđe. Nije bilo druge nego nazvati Zdravka Mamića i reći mu da dovodim dvojicu mladih, uz Luku je bio i Mario Grgurović. Mogu mnogi o Mamiću misliti što hoće, ali on danas Dinamo drži jako visoko. Valjalo je na sve privoljeti i Lukinog oca Stipu kojem sam doslovce rekao: “Ako želiš da ti se sin razvija, pusti me i ne miješaj se!” – zbori Modrićev učitelj te dodaje:

- Sve će se vidjeti uskoro kad Ronaldo postane još raspucaniji jer je Luka tip igrača koji nije sebičan, nego radije posluži najbolje postavljenog igrača. Igra za momčad i zato bi ga svi rado vidjeli u svojem klubu. Real je pravo mjesto za Modrića.


DRAŽEN ŽURA

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last