Sport Domaći nogomet

SPLIT

Štimac: Imamo najtežu grupu u povijesti kvalifikacijskih ciklusa

SPLIT
Nogometna reprezentacija Hrvatske se u splitskom hotelu 'Atrium' tijekom dana okupljala pred prijateljski ogled protiv Švicarske na Poljudu (20.30 sati). Zanimljivo, prvi su nešto prije 13 sati stigli inozemci Ivan Rakitić (iz španjolske Seville), Luka Modrić (još uvijek iz engleskog Tottenhama), pa tek za njima delegacija od dvojice sadašnjih i jednog bivšeg hajdukovca, Mario Maloča, Ante Vukušić, Danijel Subašić. Nije na okupljanje stigao Zoran Primorac, ali jest dostavom stol za stolni tenis koji će pomoći da reprezentativci kroz razbibrigu ubiju slobodno vrijeme između treninga.

Na presici na Poljudu pred novinare je izašao izbornik Igor Štimac u pratnji Rakitića i Vukušića. Kasnila je koju minutu presica zbog organizacijskih porođajnih muka, nisu Hrvati možda baš točni kao švicarski sat Ottmara Hitzfelda kojeg ćemo pokušati sutra zaustaviti.  
- Čeka nas izuzetno ozbiljan protivnik kojeg vodi veliki stručnjak - naglasio je pred izbornički debi Štimac.

Na pitanje o stilu igre koji će prakticirati njegova Hrvatska Štimac je odgovorio.
- Sustav se formira prema tipu igrača, formi, protivniku... Nećemo imati striktan sustav, ali ću težiti španjolskom modelu igre. Evidentno je da u današnjem nogometu prednost donosi sredina terena, a smatram da Hrvatska jedina ima tu silnu širinu u veznoj liniji, visoko kvalitetne igrače Rakitića, Modrića, Perišića, Kranjčara... Mislim da smo mi jedini toliko blizu Španjolske, da možemo kroz ove dvije godine doseći razinu da se nosimo s najboljima. Nas interesiraju pobjede protiv najboljih - istaknuo je Štimac.

Ipak izbornik je u mukama zbog nerazjašnjene situacije oko statusa Luke Modrića čiji transfer iz Tottenhama u Real Madrid zapinje.
- Zabrinjava me ta situacija, ali i veseli. Svi smo više manje svjesni da će završiti u Real Madridu, ali zabrinjava me što će mu nedostajati treninga i minutaže za početak kvalifikacija.

Hrvatsku u kvalifikacijama za SP čeka paklena skupina sa Srbijom, Belgijom...
- Imamo najtežu grupu u povijesti kvalifikacijskih ciklusa Hrvatske, ali ne bježimo od uloge favorita. Najbolje smo plasirani na rang ljestvici od reprezentacija u grupi i s takvim pristupom ćemo i izlaziti na teren - najavio je Štimac.

Za Rakitića koji je rođen u Švicarskoj i koji je nastupao za mlađe reprezentacije te države ovo je posebna utakmica.
- Ovo mi je jedna od najljepših utakmica. Cijelu momčad Švicarske odlično poznajem, to su moji prijatelji, s njima sam igrao od deset godine. Jedva čekam srijedu da se vidimo na travnjaku, no kada krene utakmica nema više prijatelja - kazao je 'Raketa'.

Vukušić je u zadnje vrijeme raspucan u dresu Hajduka, zabio je četiri gola u zadnje tri utakmice. Štimac je najavio kako mladi napadač 'bijelih' nije tu kako bi uljepšao klupu, da će zaigrati.
- Ja sam spreman, ako dobijem priliku iskoristit ću je na najbolji mogući način - najavio je Vukušić.

Za nastup je spreman i drugi hajdukovac Maloča, dok je broj reprezentativaca pao na 22 jer se Mateo Kovačić samo pojavio na okupljanju i vratio za Zagreb zbog frakture metatarzalne kosti.F. VULAS


Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last