Sport Domaći nogomet

turski klub povukao potez, jednostranim aktom ‘riješio’ se u nesreći stradalog igrača

Gabrić: Tužit ću Trabzon FIFA-i zbog jednostranog raskida ugovora

turski klub povukao potez, jednostranim aktom ‘riješio’ se u nesreći stradalog igrača

Gabrić: Tužit ću ih FIFA-i

Drago Gabrić posjetio odvjetnika nakon što mu je Trabzonspor mailom poslao raskid ugovora pozivajući se na članak sedam po kojem se ugovor raskida ako se igrač trajno ozljedi svojom krivnjom.
- Učinjena mi je nepravda i neću se pomiriti s tim. Ne mogu oni sami odlučivati o tome hoću li ja opet moći igrati nogomet, pogotovo jer za takvo što nema razloga. Za dva mjeseca ću biti kao nov i opet ću igrati! - najavio je Gabrić.

Odluka Trabzonspora neugodno ga je iznenadila, ali i način na koji je obaviješten.
- Razočaran sam, ovo je bilo nekorektno. Osjetio sam tamnu stranu nogometa. Pokazali su kakvi su, no nije kriv Trabzonspor, nego jedan ili dva čovjeka iz kluba koji su donijeli odluku. Osobama koje su u ovakvoj situaciji trebalo bi pomagati... Nisam ja čak ni tražio da mi se pomaže, samo da mi se pruži prilika da se vratim. Sada bolje vidim i zašto su mi dolazili u posjete u Split.

Nakon konzultacija s odvjetnikom Gabrić je utanačio sljedeće korake.
- Prvo ćemo poslati dopis u kojem ćemo ih pozvati na dogovor. Ne budu li se odazvali, tužit ću ih Fifi - najavio je Gabrić koji će u slučaju raskida postati slobodan igrač. I prije ovog čina Trabzonspora spominjala se mogućnost kako bi povratak nogometu mogao dočekati kao igrač Hajduka. U slučaju da raskine sve veze s Turcima, put bi bio olakšan.
- Sada moram potražiti klub, no prvo moram službeno dobiti raskid. Hajduk je u prednosti pred drugim klubovima i želja mi je vratiti se. Ipak, dok se ovo ne riješi ne mogu ništa napraviti po tom pitanju, no potom možemo razgovarati.

F. VULAS

Trabzonspor jednostrano raskida ugovora s Dragom Gabrićem, no hrvatski reprezentativac i njegova obitelj ne mire se s time i najavljuju sudsku tužbu protiv turskog kluba. Prekinuo je Trabzonspor na svoju ruku suradnju s Gabrićem tri godine prije isteka ugovora teškog oko 700 tisuća eura po sezoni. Mladom hrvatskom nogometašu koji se uspješno oporavlja od teške prometne nesreće koju je doživio prije dva mjeseca turski klub pritom je obavijest o raskidu ugovora poslao na nevjerojatan način - mailom!

TORCIDA_KUP-160711.1
Paun Paunović / CROPIX
Sam Drago nemalo se iznenadio načinom na koji je Trabzonspor reagirao, a isto tako i otac Tonči. Gabrić se brzo oporavlja nakon nesreće, pa je potez turskog kluba tim više šokantan. Turci se ponašaju kao da Drago više nikada neće zaigrati nogomet, kao da im to odgovara!? Svog liječnika su poslali u Split dok je Gabrić nakon nesreće ležao na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split, bili su njihovi stručnjaci i nedavno u viziti Gabriću u gradu pod Marjanom.

Najavljivali su Turci kako će ostati uz hrvatskog reprezentativca, no nakon svega je uslijedio preokret i najava jednostranog prekida suradnje, pozivaju se na nake članke ugovora.
- Drago je ostao zatečen činom Trabzonspora, nismo mogli vjerovati što su napravili. Duboko smo razočarani. Pozvali su se na članak 7. ugovora po kojem se ugovor raskida ako se igrač trajno ozljedi svojom krivicom - pojasnio je Tonči Gabrić.

Stoga sada Gabrić na čiju je štetu ugovor prekinut razmatra pravne mogućnosti, opciju da tuži Turke.
- Razgovaramo s odvjetnicima i spremamo se za zajednički odlazak u Tursku - najavio je Tonči.

Raskidom ugovora Drago postaje slobodan igrač, pa u mašti navijača može opet oživjeti želja navijača da opet odjene bijeli dres, ali je obitelji Gabrić prioritet da se s Turcima nagode, makar i sudskim putem, a ne da ovako ostane ‘na ulici’.

FRANE VULAS


Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet