Sport Domaći nogomet

pune tribine navijat će za hrvatsku i svoga momka

Hrvoje Barišić: San mi je zaigrati u mome Dugopolju

pune tribine navijat će za hrvatsku i svoga momka
Pronađite uljeza. Hajduk, Dinamo, Varaždin, Vitesse, Sampdoria, Mainz, Spartak Moskva, Dugopolje... Prepoznati posljednjenavedenog drugoligaša među navedenim klubovima iz kojih dolaze U-21 reprezentativci Hrvatske i nije neki zadatak. Uljez međutim ovdje nije izbačen, nego ‘ubačen’ i to zahvaljujući vlastitim igrama kojima je na sebe skrenuo pažnju. Mladi 20-godišnji veznjak Dugopolja Hrvoje Barišić, produkt Mosorove omladinske škole, odličnim je ovosezonskim predstavama upao u oko i izborniku Ivi Šušku, te je među 25 pozvanih igrača jedini nogometaš nekog drugoligaša.

Okolo kole pa na mala vrata, točnije iz malog kluba Barišić je izborio reprezentativni dres, prvi put u karijeri član je neke od reprezentativnih selekcija.
-  Ovo mi je velika čast. Kada me direktor kluba Smodlaka obavijestio da sam dobio predpoziv bio sam ugodno iznenađen, a još i više kada sam saznao da sam dobio poziv. Momci su me odlično prihvatili kao da sam već sto godina član reprezentacije, baš se zabavljamo igrajući nogomet. Jedini sam reprezentativac iz druge lige, ali uvjeren sam da ću ovaj poziv opravdati - rekao je Barišić koji će danas protiv Ukrajine u Dugopolju biti poseban i po tome što će, ako nastupi, biti i jedini igrač kojem je to potpuno domaći teren.

- Nastupiti prvi put za reprezentaciju na svom stadionu, pred svojim navijačima, bilo bi ispunjenje sna. Domaći teren mi je velika prednost, tu sam doma. Nadam se da ću dobiti priliku. Dat ću sve od sebe da pokažem što znam i izborniku Šušku - poželio je sebi Barišić debi pred svojim navijačima.

- Torcida Dugopolje će uvjeren sam napraviti fenomenalnu atmosferu. Čuo sam od mnogih da će doći na utakmicu, svi će nas doći poduprijeti. Vjerujem da će stadion biti pun i da će nas odnijeti do pobjede - rekao je veznjak Dugopolja pred kojim bi moglo biti proljeće iz snova.

Na njega su još zimus oko bacili Dinamo, Hajduk, ali i neki drugi domaći i inozemni klubovi, pred debijem je za reprezentaciju, a s Dugopoljem lovi plasman u prvu ligu. Gotovo da ne može bolje. Međutim i s obzirom da je Dinamo čini se daleko najozbiljnije zagrizao prijeti opasnost da to bude još jedan lokalni dragulj koji bi mogao izmigoljiti Hajduku.
- Lijepo je ćuti da se priča o interesu velikih klubova, ali zaboravio sam sve te priče i maksimalno se posvetio nogometu. Prezadovoljan sam, mogla bi ovo zaista postati sezona iz snova. Ukoliko izborimo plasman u prvu ligu možda ostanem u Dugopolju jer sam ovdje zaista svime zadovoljan.


FRANE VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet