Sport Domaći nogomet

bivšeg trenera karačića dočekao pljeskom, no stoper šibenčana nije bio gostoljubiv

Ivan Fuštar ‘zahvalio’ golovima

bivšeg trenera karačića dočekao pljeskom, no stoper šibenčana nije bio gostoljubiv

‘Iskreno, malo sam nervozan jer odlazim u daleku zemlju, drugačiju klimu i na sve se treba veoma brzo priviknuti’ - škrt je na riječima bio Želimir Terkeš koji je u nedjelju ujutro pohitao na Daleki istok

Pun emocija bio je početak utakmice između Šibenika i Osijeka. Šibenska publika ustala je na noge i burnim pljeskom pozdravila trenera Osijeka Branka Karačića koji je lani s klupe vodio Šibenčane kroz najuspješniju sezonu u povijesti.

Funcuti su izvjesili transparent s porukom “Branko, hvala ti” i Karačiću darovali šal Šibenika.

No, igrači Šibenika nisu bili tako gostoljubivi prema nekadašnjem kormilaru. Naročito, Ivan Fuštar koji je s dva pogotka donio pobjedu Šibeniku. Lani, pod Karačićevim vodstvom Fuštar je sa Zecom činio udarni napadački tandem.

Ali, nije zabijao prečesto. Više je radio i otvarao prostor za Bugojanca. Stastitom Fuštaru, “špina” se otvorila kada ga je Lokica vratio na stopera. U subotu, dva gotovo identična gola. Oba glavom poslije prekida i centaršuteva Stipe Bačelića-Grgića.

- Znam da me lani nije baš išlo. Evo, konačno mi se otvorilo. Nadam se da ćemo u istom tonu nastaviti i ja i moji suigrači - kazao nam je Fuštar, junak subotnje pobjede nad Osijekom.

Branko Karačić, nije krio zadovoljstvo gostoprimstvom šibenske publike:

- Sretan sam zbog toga. Ali, ja sam prije svega želio dobru igru i rezultat svog Osijeka. Na koncu, mogu samo čestitati igračima Šibenika i treneru Lokici na zasluženoj pobjedi i zaželjeti im sve najbolje u nastavku prvenstva - korektan je bio Karačić.

Vjekoslav Lokica, trener Šibenika isticao je važnost pobjede nad Osijekom:

- To je pobjeda koja nas vraća u život i gura prema sredini tablice. Zbog nedostatka bočnih igrača morali smo promijeniti sustav i zaigrati u formaciji 3-4-3. Poremetio nas je izjednačujući gol. Neshvatljivo je da njihov igrač ostane sam i primi loptu koja putuje 40 metara. Na kraju, imali smo i sreće i zabili iz prekida. U konačnici, držim da je naša pobjeda zaslužena - rekao je Lokica.

On želi arhivirati susret s Osijekom i okrenuti se dvoboju s Hrvatskim dragovoljcem za dva tjedna na Šubićevcu. 

- To je za nas najteža i najvažnija utakmica polusezone. U njoj puno toga možemo riješiti - kaže Lokica. 

Dobra je vijest da bi za taj ogled Lokica mogao imati na raspolaganju sve igrače. Očekuje se oporavak Medvida i Jelića, a kartoniranih nema. 

Krešimir Gulin

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet