Sport Domaći nogomet

Nikica Cukrov: Teže je s Španjolskom i Portugalom

Hrvatska U-19 reprezentacija igrat će na Europskome prvenstvu u Francuskoj u B skupini sa Španjolskom, Italijom i Portugalom, odlučeno je ždrijebom u Caenu. EP počinje 18. srprnja i trajat će do 30. srpnja, a u A skupini će biti domaćin Francuska, te Engleska, Nizozemska i Austrija.

Hrvatsku su na ždrijebu u Caenu predstavljali Nikica Cukrov, pomoćnik izbornika U-19 vrste Ivice Grnje, i Alan Balen, HNS-ov voditelj marketinga.

- Dobili smo težu od dvije skupine, jer Španjolska i Portugal su u samome vrhu, jedne od najjačih europskih reprezentacija u ovom uzrastu. Ipak, imali smo sreće što smo izbjegli domaćine Francuze, nismo mogli izbjeći oba zla. No, nipošto se ne predajemo, vjerujemo u plasman među prve tri momčadi na Euru, čime bismo izborili i nastup na Svjetskome prvenstvu - javio nam se poslije ždrijeba u Caenu Cukrov.

Podsjetimo, hrvatski nogometaši do 19 godina plasirali su se na Euro nakon kvalifikacijskoga turnira održanog krajem svibnja u Hrvatskoj. Pobjedama nad Belgijom, Crnom Gorom i Škotskom bili su prvi na turniru, te tako osigurali mjesto među osam najboljih reprezentacija u svom uzrastu.

Kao što smo već pisali, u uspjehu mladih hrvatskih nogometaša velik doprinos dali su Hajdukovi igrači. Među izabranicima izbornika Grnje su vratar Dante Stipica, zatim Mario Tičinović, Matej Jonjić, Tomislav Glumac, Franko Andrijašević (strijelac jedinoga pogotka u posljednjoj pobjedi nad Škotskom), te Ante Vukušić, koji na zadnjemu turniru nije nastupio zbog ozljede.

Tri utakmice u skupinama u Francuskoj će se igrati 18., 21. i 24. srpnja u gradovima Caen, Mondeville, Flers, Saint-Lô i Bayeux. Po dvije najbolje reprezntacije iz svake grupe plasirat će se u polufinale koji je na rasporedu 27. srpnja, a finale će se igrati tri dana kasnije u Caenu.

- Moramo biti u Francuskoj dva dana prije početka prvenstva, dakle 16. srpnja. Okupit ćemo reprezentaciju barem tjedan dana prije toga, kad se vratimo u Hrvatsku u dogovoru s klubovima ćemo napraviti plan i program priprema - poručio je Cukrov.

TONI BILIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet